My Life Online
Image default
Aanbiedingen

Hoe uw kinderen vaker buiten spelen

Hoe uw kinderen vaker buiten spelen

Het lijkt wel of er elke dag een nieuw artikel verschijnt waarin wordt geklaagd over het feit dat kinderen tegenwoordig meer tijd dan ooit voor een scherm doorbrengen. Als ouder kan het moeilijk zijn om te weten hoe je je kinderen weg krijgt van hun apparaten en in de frisse lucht. Er zijn echter enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om je kinderen aan te moedigen vaker buiten te spelen. In deze blogpost verkennen we een paar van die mogelijkheden.

 

1. Betrek ze bij sport

Lid worden van een lokaal sportteam is een geweldige manier om je kinderen actief en buiten te krijgen. Ze krijgen niet alleen regelmatig beweging, maar ze maken ook nieuwe vrienden en leren waardevolle teamvaardigheden. Basketbal, voetbal, voetbal of zelfs ultimate frisbee zijn allemaal geweldige opties.

 

2. Creëer een buitenspeelruimte

Als je de ruimte hebt, kun je een basketbal paal of een kleine zandbak neerzetten om je kinderen een reden te geven om buiten te gaan spelen. Ook buitenspeelgoed zoals hoelahoepen of springtouwen kunnen nuttig zijn. Zelfs iets simpels als een krijtbord op de patio kan hen iets geven om buiten te doen. 

 

3. Plan regelmatig gezinsuitstapjes

Samen wandelen, naar de speeltuin gaan of picknicken in het park zijn allemaal goede manieren om quality time met het gezin door te brengen en tegelijkertijd wat frisse lucht en beweging te krijgen. 

 

4. Geef het goede voorbeeld

Als je wilt dat je kinderen graag buiten zijn, is het belangrijk dat jij dat ook doet. Zet schermen uit als je thuis bent, zodat ze je niet voortdurend aan de jouwe zien gekluisterd. Probeer één keer per week samen buiten te eten (als het weer het toelaat). En probeer elke dag minstens 30 minuten naar buiten te gaan, al is het maar een stevige wandeling om de hoek! 

 

https://www.speelplezier-online.nl/