My Life Online
Image default
Aanbiedingen

Tips om het binnen warm te houden

De klok is verzet naar de wintertijd en de temperaturen gaan langzaam omlaag. De tijd is aangebroken dat we de lichten eerder aan doen en we lekker op de bank kruipen met de verwarming aan. Of toch niet? Er is een onzekere tijd aangebroken met alles wat er gaande is in de wereld. De boodschappen zijn duurder geworden, de auto tanken is niet meer goedkoop en energieleveranciers hebben aangekondigd dat de gas- en elektriciteitsprijzen zullen gaan stijgen. En we zijn er nog niet, de prijzen gaan waarschijnlijk nog meer stijgen. De overheid is bereid om ons tegemoet te komen in de gas- en elektriciteit kosten, maar dit zal niet alle kosten drukken. Gelukkig kunnen we zelf ook veel doen om kosten te besparen en het toch lekker warm te houden in huis. Hieronder vind je een aantal tips die je kunt toepassen in of aan je woning.

 

Houtkachel

Als je een houtkachel hebt dan is nu de tijd aangebroken om deze te gaan gebruiken. Hout is relatief goedkoop en als je ’s avonds of overdag in het weekend binnen zit bespaart dit enorm op de gaskosten. Daarnaast is het ook nog eens supergezellig.

 

Isolerende raamfolie

Veel warmte gaat weg via het raam waardoor het heel verstandig is om te investeren in isolerende raamfolie. De raamfolie heeft een vast breedte maat en de lengte kun je zelf uit het tabel kiezen. De raamfolie plak je heel gemakkelijk op het hele raam en gegarandeerd zorgt deze ervoor dat een deel van de kou buiten blijft en de warmte binnen. Als je wil kun je de isolerende raamfolie het hele jaar laten hangen, want in de zomer houdt de raamfolie de warmte van buiten tegen zodat het binnen koel blijft. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet meer naar buiten kunt kijken, want de raamfolie heeft een goede doorkijk van binnenuit.

 

Radiatorfolie

Een radiator straalt niet alleen warmte uit naar de ruimte in je huis, maar ook naar de muur en dat is heel erg zonde. De radiatorfolie is hiervoor echt een uitkomst en plaats je op de muur achter de radiator. De folie zorgt ervoor dat de warmte weerkaats en terug de ruimte in wordt gestuurd, wat je veel stookkosten zal gaan besparen. De radiatorfolie is verkrijgbaar in een vaste maat, maar kan gemakkelijk thuis op maat gesneden worden. Vervolgens breng je de folie aan met dubbelzijdige tape.

 

Tochtstrips

Vaak vergeten we dat er kieren in een woning zijn waardoor veel kou naar binnen kan komen. De meest voorkomende kieren zijn deze onder de voordeur of achterdeur. Oude huizen hebben vaak ook kieren bij ramen en kozijnen. In de bouwmarkten en online zijn speciale tochtstrips te koop voor deuren, ramen en kozijnen die gemakkelijk zelf te monteren zijn.

 

Gordijnen

Gordijnen zijn heel gezellig, maar daarnaast kan het ook heel goed tocht tegenhouden. Denk dan wel aan dikke gordijnen, want bij dunne gordijnen kan de tocht of kou er alsnog doorheen gaan.

 

Vermijd de stand-by stand

Veel apparaten staan in de stand-by stand zonder dat je hier over nagedacht hebt. Maar zolang ze in deze stand staan verbruiken ze ook stroom. Dit geldt ook voor apparaten die met de stekker in het stopcontact zitten terwijl ze niet gebruikt worden. Ook deze apparaten verbruiken een beetje stroom. Om te besparen op de kosten is het verstandig om al je apparaten eens na te lopen en de stekker eruit te halen als je ze niet gebruikt.

 

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad en je deze winter en toch warmpjes bij zit!

https://www.plakfoliewebshop.nl/