My Life Online
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kiezen van lekkere wijn

Een goed glas wijn… iedereen kan er van genieten. Met een opgedekte tafel, lekkere hapjes en gezelligheid van je vrienden of vriendinnen. Maar welke wijn ga je in huis halen voor een uitgebreide wijnavond? In dit artikel geven we je tips. 

Kies voor een gebalanceerde wijn

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur voor een andere smaak wijn. Maar belangrijk is om te kijken naar de balans van de wijn, dit is namelijk de basis voor een heerlijke smaak. De balans in alcohol, tannine, zoetheid en specifieke zuren moet goed zijn om een lekkere wijn te ontwikkelen. Als een van deze vier ingrediënten de boventoon voert, zorgt het voor een te zoete, wrange of bittere smaak. Ons advies is dan ook dat je die fles beter kunt laten staan.  

Sta je in de wijnwinkel of drankenhandel en twijfel je over een wijnsoort? Vraag dan altijd of je de wijn mag proeven. Blijft er één smaak overheersen? Dan is de wijn niet in balans en kun je beter op zoek naar een andere fles wijn.

Wat zet je op tafel?

Laat je je gasten ook van lekkere hapjes genieten? Kies er dan voor om de wijn hierop aan te passen. Bij een gerecht met een ‘heftige’ aanwezige smaak hoort een wijn met een sterker smaakprofiel. Een Sauvignon Blanc past hier bijvoorbeeld goed bij. 

Wijn bewaren

Weet je welke wijn je meeneemt uit de wijn- of drankenwinkel én heb je de keuze gemaakt in lekkere hapjes? Dan kan de wijnavond beginnen! Jouw gasten gaan gegarandeerd genieten van deze avond.

Het liefste zijn alle wijnflessen leeg aan het eind van de avond. Maar, het kan natuurlijk zijn dat je een aantal flessen overhoudt, dan moet je als wijnliefhebber op zoek naar een plek om de wijn te bewaren. Wat is daarvoor de beste locatie?

Het hebben van een ingebouwde wijnkoelkast in de keuken is hiervoor de perfecte manier. Er zijn wijnkasten met verschillende temperatuurzones, zodat je zowel rode als witte en rosé wijnen kunt bewaren in dezelfde koelkast. Met een ingebouwde wijnkoelkast in je keuken weet je ook zeker dat je bij de volgende wijnavond de wijn op perfecte temperatuur hebt.

https://www.wijnklimaatkast.nl/