My Life Online
Image default
Aanbiedingen

Zo zet je jouw vensterbank in de spotlights met een eclectische woonstijl

De vensterbank is een plek in huis die vaak lastig gevonden wordt om te decoreren. Maar een goed gedecoreerde vensterbank kan een prachtige toevoeging zijn aan elke kamer. Als je van een eclectische stijl houdt, is het decoreren van een vensterbank een perfecte manier om jouw unieke persoonlijkheid te laten zien. Hieronder vind je enkele tips en ideeën om je op weg te helpen.

  1. Mix en match 

Een eclectische stijl draait om het mixen en matchen van verschillende stijlen, kleuren en patronen. Gebruik dit idee ook voor jouw vensterbank. Kies bijvoorbeeld verschillende planten in verschillende potten en mix deze met enkele decoratieve voorwerpen in verschillende kleuren en patronen.

  1. Laat de natuur binnenkomen 

Haal de natuur naar binnen met planten en bloemen. Een mooie, grote plant kan een echte blikvanger zijn op de vensterbank. Je kunt ook een klein boeket bloemen in een vaas plaatsen om wat kleur toe te voegen aan de kamer.

  1. Verzamel objecten 

Een eclectische stijl betekent dat je objecten en decoraties kunt verzamelen uit verschillende landen, tijden en stijlen. Door deze objecten op de vensterbank te plaatsen, creëer je een unieke en persoonlijke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een verzameling antieke theekopjes, een beeldje uit Azië of een schilderij van een lokale kunstenaar.

  1. Raamdecoratie 

Bij het decoreren van de vensterbank is het belangrijk om ook te denken aan de raamdecoratie. Bij een eclectische stijl passen bijvoorbeeld gordijnen met een opvallend patroon of felle kleuren. Maar ook houten shutters of bamboe rolgordijnen passen goed bij deze stijl.

  1. Maak gebruik van accessoires 

Accessoires zijn perfect om de vensterbank af te maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie kandelaar, een stapel boeken of een paar vintage camera’s. Ook een mooie lamp kan voor extra sfeer zorgen in de avond.

  1. Speel met hoogte 

Het is belangrijk om verschillende hoogtes te creëren op de vensterbank. Gebruik bijvoorbeeld boeken om decoraties op te zetten of plaats een paar decoratieve dozen op elkaar om een interessante compositie te creëren.

  1. Denk aan de functie 

Naast decoratie moet je ook nadenken over de functie van de vensterbank. Gebruik deze bijvoorbeeld als opslagplek voor tijdschriften of als extra zitplaats in de kamer.

Tot slot, onthoud dat de vensterbank een perfecte plek is om jouw persoonlijke stijl en smaak te laten zien. Of je nu houdt van kleurrijke accessoires, planten of antieke objecten, er zijn tal van manieren om jouw vensterbank in een eclectische stijl te decoreren.

 

https://www.vaneyckshutters.com