My Life Online
Image default
Bedrijven

Achteruit met de boot

Veel voertuigen hebben de mogelijkheid om achteruit te rijden, zo ook boten. In eerste instantie is dit niet te verwachten maar deze kunnen wel degelijk achteruit. Dit gaat niet zo snel als vooruit varen, maar boten hoeven dan ook vaak niet achteruit te varen. Grote schepen bijvoorbeeld houden rekening hier mee en ‘’parkeren’’ het schip anders in. Zij moeten dit immense schip manoeuvreren in soms lastige havens. Het wordt het personeel en de kapitein dan ook niet makkelijk gemaakt. 

Het beste wat u met uw boot kunt doen tijdens het achteruitvaren, is goed overzicht en proberen in één rechte lijn naar achter te varen. Dit is wellicht lastig omdat de boot dit langzaam doet, maar het werkt het beste als u de boot goed onder controle heeft. Ook heeft de snelheid er mee te maken, deze moet voor de bestuurder goed aanvoelen, sommige willen en kunnen het snel, andere doen het dan ook rustig aan. Voor een sloep en andere kleinere boten is het nog simpel, maar voor de wat grotere boten met bijvoorbeeld een klein huisje op de boot is dit al lastiger. Daarom kan er voor worden gekozen om een achteruitrijcamera te nemen, deze is te vinden bij van zwitserland. Deze techniek is afkomstig van de auto industrie maar het kan eveneens toegepast worden op een boot.

Deze camera wordt gemonteerd aan de achterkant van een boot en de beelden worden dan live gestreamd naar een monitor, die u eveneens moet monteren. De verbinding met deze camera gaat via een netwerk. Achteruitrijcamera draadloos is dus een hele goede oplossing voor het probleem van achteruitvaren. Hierdoor wordt het overzicht zeer verbeterd en men kan dan ook zonder problemen deze vaak lastige manoeuvre uitvoeren.

De aanbieder van deze camera’s is www.vanzwitserland.nl, zij kunnen voor u een camera op maat laten maken en bieden het aan om deze voor u te monteren.

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl/