My Life Online
Image default
Bedrijven

Zijn slaap oordoppen veilig?

Een goede nachtrust is van groot belang maar helaas voor een groot deel van de samenleving niet vanzelfsprekend. Dit kan liggen aan meerdere factoren zoals luidruchtige buren, lawaai van buiten of een snurkende partner naast je. Als je niet goed slaapt kan dit zorgen voor vermoeidheid. De meeste geluiden zijn gelukkig wel te reduceren met slaap oordoppen. Door slaap oordoppen te gebruiken wordt het geluidniveau verlaagd waardoor je beter kunt slapen en niet gestoord wordt door geluiden. Maar zijn slapen met oordoppen nu echt veilig?

Dus is het schadelijk?

Vaak vragen mensen zich af of het niet schadelijk is om elke dag met slaap oordoppen in te slapen maar na wat onderzoek kunnen wij je het antwoord geven. Er is gelukkig geen reden om je zorgen te maken. Er zit namelijk geen gevaar in het dagelijks gebruik van slaap oordoppen. Zolang je geen last hebt van opgehoopt oorsmeer of een oorontsteking is er niets aan de hand. Het is wel aan te raden om je oordoppen regelmatig schoon te maken (maar niet als je schuimdoppen gebruikt).

Soorten slaap oordoppen

Er zijn 3 soorten slaap oordoppen. Je kunt je keuze van slaap oordoppen het beste afwegen op de volgende factoren: jouw persoonlijke voorkeur, het doel, frequentie en het bedrag. Je hebt wegwerp slaap oordoppen die gemaakt zijn van polyurethaan of siliconen die 1 tot 5 keer te gebruiken zijn. Dan zijn er ook herbruikbare oordopjes die beter gereinigd kunnen worden en zo 3 maanden mee kunnen bij dagelijks gebruik. Ten slot zijn er ook op maat gemaakte slaap oordoppen. Deze oordoppen zijn wat prijziger, maar geven wel de meeste comfort.

 

https://web-wings.nl/