Wat kan wasmachine reparatie Amsterdam voor u betekenen?

Wat kan wasmachine reparatie Amsterdam voor u betekenen?

Is uw wasmachine luid tijdens het centrifugeren? Als dat zo is, kan dit een eenvoudiger oplossing zijn dan u denkt. In dit artikel zullen we een paar veel voorkomende redenen voor het harde gebons of het slijpgeluid tijdens de centrifuge van uw wasmachine bekijken. Met een beetje knowhow kunnen we voorkomen dat de reparateur wordt gebeld en zaken voor elkaar krijgt zonder te wachten op een afspraak. Zorg ervoor dat u de wasmachine loskoppelt voordat u de panelen opent en probeert reparaties uit te voeren.

Wasmachine reparatie Amsterdam: wasmachine is luid tijdens rotatiecyclus

Versleten motorkoppelingen

Een veel voorkomende oorzaak van een luidruchtige draaicyclus is dat de motorkoppeling, die de motor met de transmissie verbindt, versleten is. Deze onderdelen worden gebruikt in sommige wassers met een hoge belasting. De koppeling kan na verloop van tijd verslijten, waardoor uiteindelijk de aandrijfvorken (een vork is verbonden met de motor en de andere is verbonden met de transmissie) kunnen uitglijden. Dit zorgt ervoor dat de aandrijfvorken een rommelend geluid maken tegen elkaar wanneer de mand ronddraait.

Schokdempers

Veel wasmachines gebruiken schokdempers om ervoor te zorgen dat de ton tijdens het centrifugeren niet rondslaat. Als de schokdempers kapot of verzwakt zijn door het gebruik, kan het bad tijdens het draaien inderdaad slaan. Als de schokdempers lekken, het bad van het bad breken of niet verzachten, moeten ze waarschijnlijk worden vervangen.

Lagers

Lagers zijn meestal te vinden op een van de twee plaatsen. Voor een wasmachine met topbelasting is meestal een kuiplager te vinden aan de onderkant van de transmissie en de andere waar de as op de kuip aansluit. Voor een voorbelasting zijn er twee lagers onder de achterkant van de buitenkuip. Als er tijdens de centrifugeercyclus veel lawaai is en er een ongewone mate van schommelen is met de binnenbak, moeten de lagers misschien worden vervangen. Ze kunnen na verloop van tijd verslijten door blootstelling aan agressieve schoonmaakmiddelen en zware ladingen, waardoor uw wasmachine luid klinkt tijdens het probleem met de spincyclus.

Wasmachine reparatie Amsterdam wanneer uw wasmachine trager gaat lopen

Koppelingsassemblage

Een koppeling wordt vaak gebruikt om de transmissie-as aan te sluiten op de aandrijving van de wasbak terwijl de centrifugecyclus in werking is. Als de koppeling versleten is door wrijving, kan dit schrapende geluiden veroorzaken of de centrifugeercyclus langzamer laten verlopen. U merkt misschien dat kleding nog steeds drijfnat is als de cyclus is afgelopen omdat het centrifugeren te traag is. Ook als er remstof wordt gevonden onder de wasmachine, kan dit een aanwijzing zijn dat de koppeling moet worden vervangen.

Pompriem

Sommige bovenlader wasmachines gebruiken een riem om de pully te bewerken die op de afvoerpomp is aangesloten. De riem kan barsten of verzwakken, vaak piepen of harde geluiden maken terwijl de machine draait of leegloopt. Als de riem er erg versleten uitziet of als u rubber ruikt, is het misschien tijd om de riem te vervangen. Raadpleeg uw documentatie voor spanningsaanpassingsspecificaties.

Wasmachine reparatie Hoorn voor snelle, goede reparaties aan alle merken wasmachines

Voor meer info : https://witgoed-reparatie.net
Tagged : / / /