My Life Online
Image default
Internet

Straalverbinding als alternatief voor glasvezelbekabeling

Meer en meer mensen zijn aan het overstappen naar glasvezelbekabeling maar er is tegenwoordig ook nog een alternatief hiervoor. Namelijk straalverbinding,  een straalverbinding is een draadloze verbinding maken tussen twee of meerdere zenders.  Dit kan men verwezenlijken door middel van Wi-Fi, met deze soort Wi-Fi straalverbinding kan u gemakkelijk een afstand overbruggen van een paar kilometer zonder dat je snelheid verliest.  Daarom word straalverbinding gebruikt  om een verbinding te maken naar een tijdelijke plaats of gewoon gebruikt omdat het goedkoper is dan glasvezelbekabeling aan te leggen.

Een straalverbinding met 2 zenders wordt ook wel point-to point verbinding genoemt, als men gebruik maakt  van meerdere zenders naar één algemene zender spreekt men van point-to-Multi point.

De voordelen van een straalverbinding zijn:

– Lagere kosten voor het aanleggen  tegenover glasvezelbekabeling
– Hoge brandbreedtes
– Kortere toepassingstijd

–          Verbinding is makkelijk te verplaatsen bij verplaatsing / verhuizing

De nadelen van een straalverbinding zijn:

–          Bied een maximale afstand aan van 25 kilometer.

–          Er mogen geen andere obstakels tussen de plaatsen  staan
-Storingen bij bepaalde weersomstandigheden
-Door het toenemend aantal Wi-Fi netwerken is de kans er dat deze straalverbinding  niet optimaal werkt.

Als je gebruikt maakt van glasvezelbekabeling heb je al meer zekerheid  dan een straalverbinding omdat deze geen storing kan krijgen door andere netwerken.  Indien deze goed word aangelegd is de verbinding altijd optimaal en kan er vrijwel nooit iets mis mee gaan. Als de glasvezelbekabeling aan de OTDR meting voldoet en men test of er geen breuken of storingen in de verbinding zijn zal de verbinding optimaal zijn. Natuurlijk zie je dit ook terug aan het prijskaartje voor het aanleggen van glasvezelbekabeling, dit is nog altijd het grote probleem waarom niet iedereen hiervan gebruik maakt.   Nu is de keus natuurlijk aan jou  welke van de twee volgens jou het beste aan jou behoeftes zal voldoen. Wil je netwerk dat je kan verhuizen  maar waar er makkelijker storing kunnen komen en waar een geen obstakels tussen de 2  zenders mogen zijn dan ga je best voor de straalverbinding. Wil je gaan voor een optimale verbinding  met zo weinig mogelijk storingen ga dan voor glasvezelbekabeling.

Voor meer info : http://www.optinet.nl/

Gerelateerde artikelen

Het vergelijken van domeinnamen

Wat bied jij met jouw website?

Welke kerstverlichting past in je tuin?