My Life Online
Image default
Kinderen

Meubeltips voor een opgeruimde kinderkamer

Spelen, lezen, huiswerk maken of slapen zijn de meest voorkomende bezigheden in de kinderkamer. Denk dus goed na over de exacte inrichting van de kinderkamer. Rekening houden met uw smaak en het beschikbaar stellen van uw speelgoed is essentieel. Creëer zijn eigen paradijsje! Net zo belangrijk als elke kamer in huis, moet de kamer van een kind een aantal belangrijke stelregels volgen voor zowel veiligheid als welzijn. Lees snel verder om te ontdekken wat we hiermee bedoelen.

Simplify: een bed met opbergruimte

Hoe eenvoudiger en bedachtzamer de kinderkamer is georganiseerd, hoe beter uw kind ermee kan omgaan. Zoek voor elk type speelgoed grote plastic dozen die kunnen worden gestapeld of onder het bed van het kind kunnen worden geschoven. Voor boeken is een kleine kinderboekenkast gemaakt met een paar planken voldoende; kleurpotloden, stiften en speldozen zullen ook hun plaats vinden op de planken, die gemakkelijk toegankelijk zijn. Kinderbedden zitten ook vol met goede ideeën: sommige bedden hebben grote opbergkisten of lades. Nogmaals, het bed kan een beetje worden verhoogd om in een extra rij laden te schuiven: gecombineerd of verhoogd bed. Of koop gewoon een all-in-one kinderbed met opbergruimte :).

Kleerkast voor kinderen

Verder is een kledingkast voor kinderen erg belangrijk om te hebben op de kinderkamer. Dit meubelstuk is bedoeld om kinderkleding in op te bergen en er toegang toe te geven. Het kan verschillende samenstellingen hebben: twee of drie deuren, met of zonder lade, een kastgedeelte, met dozen en een plankgedeelte. Onder de bestaande aanbiedingen is het mogelijk om uw eigen kindergarderobe samen te stellen.Hier zijn enkele criteria waarmee u rekening moet houden voordat u uw eigen kindergarderobe samenstelt: de grootte van het kind, de hoogte om de stangen en broekenrekken te bevestigen, de items die toegankelijk moeten zijn, de gemakkelijkste hantering voor het kind en de afmetingen die in de kamer aanwezig zijn. Ten tweede is dit meubelstuk geschikt voor een gedeelte met huishoudlinnen en een ruimte voor het opbergen van spelletjes en speelgoed. U moet het bij het opstarten gewoon goed organiseren. Zorg altijd voor toegang tot alledaagse voorwerpen om het risico op ongelukken te beperken.

Hun favoriete plek: games

Een must in een kinderkamer, de speelhoek moet de grootste ruimte zijn. Bordspellen, poppen, auto’s, creatieve hobby’s, er zijn veel activiteiten die een kind kan doen, dus hij heeft zoveel mogelijk ruimte nodig. Om de speelruimte te optimaliseren, installeer je voldoende opbergruimte zodat je kind zijn speelgoed kan sorteren en opbergen. Stoffen of plastic kratten, er is voor ieder wat wils. Schroom niet om foto’s op de dozen te plakken, zodat hij weet waar hij zijn speelgoed moet neerzetten en waar hij ze kan vinden. En vergeet niet een speelkleed neer te leggen, het is voor hem of haar prettiger om op iets zachts te spelen.

De veiligheid van een kinderkamer

Het is essentieel om de kinderkamer zo veilig mogelijk te maken: stopcontact deksel; op alle stopcontacten in de kamer, inclusief de meest ontoegankelijke, je weet maar nooit. Vermijd bovendien speelgoed op hoogte, dit kan op uw hoofd vallen en uzelf verwonden. Sterker nog, een deurvertrager en deurslot zijn een pluspunt om hun pink niet te beknellen.

Versier de muren

De slaapkamer moet hun persoonlijkheid weerspiegelen en hun verbeeldingskracht stimuleren. Achtergronden, muurstickers, gigantische kleurplaten of schilderijen met hun eigen ontwerpen: breng hun universum tot leven. Goede opslag zorgt ervoor dat kinderen willen spelen, maar ook comfortabel maken! Er is nog zoveel te ontdekken voor je kleine rakker..

Gerelateerde artikelen

Leuke fietsaccessoires voor kinderen

Het beste baby speelgoed van 2018

4 Wist je datjes over de Tangle