My Life Online
Image default
Startpaginas

Laat je innerlijke kind spreken en wees creatief!

Steeds meer mensen zoeken in de huidige tijd de rust en ruimte op in de natuur. We laden ons graag op middenin het groen. Vele andere mensen zijn sportief en komen op deze manier tot zichzelf of men luistert of maakt bijvoorbeeld muziek.

Het is voor elk mens belangrijk om een beetje ‘kind’ te blijven en aandacht te blijven houden voor het spontane en speelse gevoel in ons leven. We moeten dagelijks al zo veel, er staat al zo veel in onze agenda, maar onze geest moet echter ook tot rust komen.

Als jij creatief bezig bent, dan kom jij in een ‘flow’ van ontspanning en plezier terecht.  Creativiteit is overigens een breed begrip en het enige dat hierbij telt, is dat je iets doet wat je blij maakt en wat jou ontspanning geeft. Houd jij van visuele meditaties of vind je het schrijven van gedichten heerlijk? Maak of luister je graag muziek of heb je juist zo ontzettend veel plezier in het maken van theater? Schilder je graag of houd je van een prachtige natuurwandeling? Doe dit dan!

Wanneer je merkt dat je geest oververmoeid raakt, maak dan gebruik van deze ‘hulpbronnen’. Probeer juist dán uit je hoofd te komen, ook al is dit vaak lastig. Probeer jezelf af te leiden door iets te doen wat je een positieve ‘vibe’ geeft en doe dan vooral iets waarbij je niet meer kúnt denken. We weten immers allemaal dat bijvoorbeeld tijdens het hardlopen onze gedachten geen stand houden en dat we na de tijd ons een stuk meer ontspannen voelen, maar ditzelfde geldt bij het maken van muziek en het opvoeren van een toneelstuk.

Probeer eens uit wat jou blij maakt en ontspanning geeft, zeker wanneer je je overprikkeld voelt, je gespannen bent of je simpelweg niet fijn voelt. Schakel dan niet over op Netflix, lees geen studieboek meer en blijf ook niet achter je laptop zitten, maar verzet letterlijk en figuurlijk je gedachten door iets te doen dat haaks staat op jouw ratio. Maak een creatief uitstapje in de geest!

https://coachrobin.nl/