Het kiezen van je vakantiebestemming

Vaak is het iets waar je elk jaar weer over na moet gaan denken, waar ga ik toch heen op vakantie? Er zijn natuurlijk heel veel factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een vakantie gaat uitkiezen. Wij gaan met jou even deze factoren langs om te kijken wat voor jou de ideale bestemming uiteindelijk zal zijn.

 

Jouw leeftijd

 

Als jongere ga jij waarschijnlijk op vakantie naar een bestemming als Lloret of Albufeira. Wanneer jij ouder wordt heb je hier natuurlijk niet meer zo heel veel te zoeken. Je vakantiebestemming is daarom heel erg leeftijdsgebonden. In je twintiger jaren zal het sneller backpacken worden.

 

Gezin?

 

Wanneer je als gezin op vakantie gaat houd je natuurlijk heel erg rekening met de kinderen. Heeft een bestemming wel buitenspeelgoed of buiten speeltoestellen? Is er wel animatie? Dat zijn vragen die je jezelf dan stelt bij het kijken naar vakanties. De regel is meestal dat wanneer de kinderen een fijne vakantie hebben de ouders ook automatisch een fijne vakantie hebben. Daarom is het vaak aan te raden om naar een camping te gaan wanneer je kinderen hebt. Hier hebben de kinderen dan ook vaak andere kinderen om mee te spelen zodat je zelf niet de hele dag je handen vol hebt aan de kinderen.

 

Afstand

 

Hoe ver ben jij bereid te reizen om op vakantie te gaan. De avonturiers onder ons willen natuurlijk zo ver mogelijk van huis zijn. Naar Nieuw-Zeeland is een volledig etmaal reizen, toch hebben mensen dat er wel voor over. De ander blijft liever iets dichter bij huis. Bestemmingen in Europa zijn vaak met de auto goed te doen. Sommigen houden het zelfs gewoon lekker bij Nederland, hier is natuurlijk ook niks mis mee. We wonen nou eenmaal in een erg mooi land.

 

Budget

 

Het budget is natuurlijk uiteindelijk de meest bepalende factor bij je vakantiekeuze. Kun jij zomaar overal naartoe of is je keuze toch beperkter?

 

Die zijn de meest beslissende factoren bij het kiezen van een vakantie. Waarschijnlijk is het voor iedereen ook wel herkenbaar. Laat u in ieder geval vooral leiden door uw eigen gevoel zodat u een top vakantie kunt hebben.

 

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl/

Op vakantie naar Spanje

Ben je van een lastminute in spanje te boeken, of ben je er al mee bezig? Hopelijk heb je je al een beetje mentaal voorbereid, want de keuze is enorm. Dus hoe kies je dan je last minute in spanje?

Handig is om als eerste de overweging te maken wat je precies wil doen tijdens je vakantie in Spanje. Misschien wil je wel lekker overwinteren, of ga je liever op stedentrip? Lekker bakken aan het strand in het hoogseizoen is natuurlijk ook altijd lekker en lastminute erg goed te doen.

In een land dat 12 keer zo groot is als Nederland is er natuurlijk sowieso meer dan genoeg te doen. Spanje bestaat ook uit een groot aantal eilanden, waarvan de Canarische eilanden waarschijnlijk wel de bekendste en populairste zijn. Dat is ook niet zo gek, als je ziet wat de Canarische eilanden allemaal te bieden hebben.

Het klimaat op de eilanden is heerlijk en bovendien veel gematigder dan het vasteland van Spanje. De zomers zijn aangenaam warm maar niet te heet. De winters zijn nooit koud en ook niet overdreven nat. De natuur is ook ontzettend mooi op de Canarische eilanden. Er zijn veel inactieve vulkanen op de Canarisch eilanden, wat de grond heel erg vruchtbaar heeft gemaakt. Het zijn dan ook prachtige groene gebieden en veel van de eilanden hebben dan ook een groot deel met beschermd natuurgebied.

Zo zie je dus, er zijn meer dan genoeg opties. Er zijn ook genoeg opties voor de kleinere portemonnee. Kijk daarvoor vooral eens buiten het dure hoogseizoen en tussen de last minutes. Grote kans dat daar ook zeker wel een leuke reis voor jou tussen te vinden is die bij je budget en bij je wensen past. En een reisje is natuurlijk nooit verkeerd toch? Dat moet je jezelf ook echt eens gunnen.

Voor meer info : http://lastminutespanje.nl/