My Life Online
Image default
Verbouwen

Leidingberekening

Wilt u graag een leidingberekening toepassen op uw woning, voor uw cv-installatie? Met een goede leidingberekening voorkomt u fouten en uiteraard ook kosten. Er zijn zat technische bedrijven die voor u een leidingberekening kunnen doen. Laat u door de vele mogelijkheden bij verscheidene wel informeren door een van deze specialisten en vraag meerdere offertes op, om zo een goed prijsbeeld te krijgen.

 

Speciaal voor u

Wanneer u bijvoorbeeld perse een regendouche in uw woning wil hebben en de warmwaterinstallatie is niet toereikend, dan kunt u er voor kiezen om de diameter te vergroten. Door deze diameter de vergroten bij de wateraanvoer, kan er meer water door de leidingen heen stromen. Waardoor een regendouche geplaatst kan worden, dit alles doet u ook door een berekening te maken van de leiding, want het kan zo zijn dat uw woning en aanvoeren al een regendouche aan kunnen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een berekening een goede mogelijkheid om te kijken hoeveel diameter uw wateraanvoer (leiding) moet zijn.

Werkwijze bij leidingberekening

De leiding(dia)meters worden volgens ISSO-publicatie 18 door professionele bedrijven uitgevoerd. Met een berekening van de leidingen zorgt u er voor dat de installaties goed kunnen werken, daarom worden met deze berekening de volgende zaken geregeld en bepaald:

–        Leidingdiameters;

–        Drukval per leiding;

–        Inregelstanden worden bepaald.

Dit alles gebeurt voordat het leidingstelsel gedimensioneerd wordt. De berekening wordt volgens ISSO 18 en NEN 5064 gedaan.

Het zal per professioneel bedrijf iets verschillen qua werkwijze, maar bovenstaande zijn de belangrijkste aspecten en bepalingen. Let hier ook op als u informeert en een offerte opvraagt (het liefste meerdere) bij een professional.

Naast een leidingberekening, zijn er nog tal van berekeningen voor installaties die verricht kunnen worden, denk hierbij onder meer aan een koelleidingberekening en transmissieberekening.

Voor meer info : https://www.leever.nl/installatieberekening/leidingberekening-cv/