My Life Online
Image default
Zorg

Hoe voorkom je een burnout?

U wilt ongetwijfeld weten hoe u een burn-out kunt voorkomen. Misschien bent u zich al bewust van de gevaren die kunnen optreden bij elke vorm van intensieve lichamelijke activiteit. Maar wist u ook dat u bij eenvoudige activiteiten gemakkelijk een burnout kunt krijgen? Als u leert hoe u dit kunt voorkomen, kunt u gemakkelijk uw leven redden als u ooit fysiek werk doet waarbij u moet rennen of iets heel zwaars moet tillen. Hier zijn enkele manieren waarop je jezelf, zonder behulp van een burn-out coach, veilig kunt houden.

Als u een intensieve training doet, moet u ervoor zorgen dat u voor en na elke training stretcht. Dit zal helpen om te voorkomen dat u uw lichaam overbelast en een blessure veroorzaakt. Door te rekken laat u ook meer zuurstof in uw spieren toe, zodat ze de kans krijgen om te genezen. Dit is echter pas de eerste stap om te leren hoe je een burn-out kunt voorkomen. Je moet het op een dagelijkse basis blijven doen en doen wat je kunt om je lichaam lenig te houden, stress en blessures te voorkomen.

Als je geen toegang hebt tot een sportschool, kun je nog steeds leren hoe je een burn-out kunt voorkomen door je hardlooproutines af te wisselen tussen perioden van hoge intensiteit (hardlopen met hoge kilometrage) en perioden van matige intensiteit (snelheidswerk). Op die manier hebben je spieren een pauze tussendoor en krijgen ze toch de workout die ze nodig hebben. Bovendien kunt u zo uw kilometers bij elke training geleidelijk opvoeren, zodat u meer calorieën verbrandt. U moet er ook voor zorgen dat u gedurende de dag voldoende water drinkt zodat uw lichaam goed gehydrateerd blijft. Water zorgt ervoor dat uw spieren volledig gehydrateerd blijven en voor u werken.

De tweede stap die u moet nemen, is voldoende rust nemen tussen de trainingen door. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van een zware training. Als u het niet de tijd geeft die het nodig heeft om te genezen en te herstellen, zult u merken dat u het tempo waarin u uzelf in beweging brengt niet kunt volhouden. Het kan nodig zijn uw trainingsschema te verkorten om beter rekening te houden met de hersteltijd van uw lichaam, eventueel met behulp van een coach van Coachregio. Een goede manier om rust te vinden tussen de trainingen door is om na de training gewoon een blokje om te lopen of een fietstochtje te maken.

De derde tip om te leren hoe je een burn-out kunt voorkomen, is om ervoor te zorgen dat je veel cardiovasculaire en duurtrainingsoefeningen in je routine opneemt. Dit soort oefeningen helpt je om vetvrije spiermassa op te bouwen en je hartslag te verhogen, terwijl je tegelijkertijd je benen versterkt. Als je moeite hebt om je trainingsschema voor hardlopen of joggen bij te houden, kun je proberen wat sprints aan je wekelijkse trainingsroutine toe te voegen. Dit zal helpen om meer uithoudingsvermogen toe te voegen aan je benen en stelt u in staat om sneller te lopen voor langere perioden van tijd. Het wekelijks toevoegen van sprints aan je hardloopschema is een van de beste manieren om je hardloopvorm en prestaties te verbeteren.

Als je leert hoe je een burn-out in je onderbeenspieren kunt voorkomen, zul je merken dat je je schoenen niet altijd helemaal uit hoeft te doen. Vaak kun je de schoenen nog een beperkte tijd blijven dragen voordat je weer op blote voeten loopt. Vergeet niet de schoenen uit te doen na een kilometer of twee hardlopen, zodat je voeten goed kunnen afkoelen en zich kunnen aanpassen aan de verandering in de temperatuur van de voeten. Door heen en weer te schakelen tussen de twee soorten schoeisel, zult u merken dat u uw lichaam minder snel overbelast en uw hardloopprogramma veel gemakkelijker kunt volhouden.

https://coachregio.nl/burnout-coach/