My Life Online
Image default
Aanbiedingen

6 klachten waarbij je fysiotherapie Vathorst moet raadplegen

Veel mensen vragen zich af of fysiotherapie hen kan helpen bij hun pijnklachten. De meeste mensen kunnen baat hebben bij fysiotherapie. Ongeacht hun aandoening: van een eenvoudige verstuiking van de enkel tot een complexe neurologische aandoening. Zelfs als je (nog) geen pijn hebt. Ook dan kun je baat hebben bij fysiotherapie. Ze kunnen je helpen letsel of ziekte te voorkomen. Hieronder zes klachten die door fysiotherapie kunnen worden verholpen.

Rugpijn

Rugpijn is de meest voorkomende klacht die door fysiotherapeuten wordt behandeld. Vier op de vijf mensen krijgt er ooit mee te maken. In de meeste gevallen wordt rugpijn veroorzaakt door overbelasting van de structurele componenten in de rug. De meeste gevallen worden niet ernstig als er maar snel gehandeld wordt door een professional. Mensen met rugpijn reageren over het algemeen zeer goed op een behandeling met fysiotherapie.

Hoofdpijn en nekpijn

Hoofdpijn en nekpijn kunnen worden veroorzaakt door spanning in de nek en schouders. Vaal als gevolg van stress, slechte houding, artritis, inactiviteit, trauma, of door activiteiten zoals de hele dag achter een computer zitten. Patiënten reageren normaal gesproken goed op een behandeling met fysiotherapie.

Gewrichts- / Spierpijn

Fysiotherapeuten kunnen gewrichts- en spierspanningen behandelen in elk deel van het lichaam. Inclusief de heupen, benen, knieën, enkels, voeten, pols, ellebogen, schouders, armen en ribben. Denk bijvoorbeeld aan knieblessures, frozen shoulder, enkelverstuikingen, etc.

Sportblessures

Behandeling met fysiotherapie kan nuttig zijn voor sporters op alle niveaus. Als je na een blessure snel het sporten weer wilt oppakken. Of een probleem hebt waardoor je niet optimaal kunt presteren. Fysiotherapie kan je helpen je topniveau (weer) te bereiken.

Zwangerschap

Een zwangerschap is vaak verantwoordelijk voor een grote verandering in houding. Hierdoor kan een zwangerschap rugpijn en ongemak veroorzaken. Veel vrouwen merken dat een zachte osteopathische behandeling veel verlichting kan brengen. Een ervaren fysiotherapeut kan (a.s.) moeders behandelen voor een hele reeks symptomen. Variërend van o.a. lage rugpijn, een slechte conditie, een slechte houding tot bekkenbodemstoornissen. Ze gebruiken zachte en specifieke structurele (massage, mobilisatie, en craniale) technieken. De professional geeft ook advies over lichaamsbeweging en gezondheidskwesties.

Na een operatie

Poliklinische fysiotherapie kan patiënten helpen van wie de beweging is beïnvloed door een operatie. Na het operatie is het belangrijk om de mobiliteit en levensstijl van voor de operatie te herwinnen.