My Life Online
Image default
Sport

Dagje karpervissen op de recreatieplas

Met een goede twintig graden op de teller wordt het een prima lentedag. De watertemperatuur is de laatste dagen steeds verder doorgestegen, waardoor ook de karper steeds actiever is geworden. De weg naar de paaigronden is steeds meer te verwachten. Dat de karper vaak op dezelfde plaats paait is niet nieuw. Wat echter niet bij iedereen bekend is, is dat niet alle karper op dezelfde plek van het water paait. Zo ook ik kwam daar achter. 

Bij de plaatselijke recreatieplan weet ik een kant die graag gebruikt wordt voor de paai. Aan deze kant is een ondiepere baai die snel opwarmt met de opkomst van de zon. Met verschillende struiken en lelievelden is het een waar paradijs voor vriend karper. Echter is het ook een lastige plek om een vislijn te hebben liggen. Door enkele takken in het water is de kans op vast zwemmen echt reel. Vandaar dat ik hier altijd met een waadpak naar toe ga. Mocht de vis zich vast zwemmen, dan kan ik deze altijd bevrijden. Vaak betekend dat wel het einde van de visdag, maar dat neem ik voor lief. Liever een visdag eerder stoppen, dan een karper in de obstakels achterlaten. Zo is er altijd een volgende keer om iets te vangen. Echter bij aankomst aan het water, zie ik in een tegengestelde hoe van het water ook enkele vissen cruisen onder het wateroppervlakte. Deze kant is heel slecht bevisbaar, doordat weinig tot eigenlijk geen plekken zijn die aan het water reiken. Gelukkig kan het waadpak hier uitkomst bieden. 

Voor de verandering gaan dus hier eens de hengels in het water, aangezien in deze sector klaarblijkelijk vis zit. En dat geeft vertrouwen. Het werpen in deze baai is lastig vandaar dat de hengels een stuk worden uitgelopen en onder de top worden neergelegd. Dan is plaatsing altijd piekfijn. Dan de beugel van de vismolen open en de vislijn goed laten afzinken. Een handje voer erop en klaar. Afwachten van de dag gaat brengen. Echter voor ik de kant bereik blijkt de vislijn al uit de beugel te worden getrokken. De eerste aanbeet is binnen een minuut al een feit. Dat moet een goede visdag worden, want er is blijkbaar juist aan deze kant van het water veel karper te vinden.

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/