My Life Online
Image default
Sport

De juiste schoen is van groot belang

Voor de meeste sporten zijn er ook speciale sportschoenen ontwikkeld met eigenschappen die passen bij de betreffende sport. Zo heb je bijvoorbeeld K Swiss schoenen die speciaal voor tennis zijn en zo is Adidas weer meer gefocust op voetbal. De ideale sportschoen is er niet, toch kun je veel blessures voorkomen wanneer je een schoen draagt die goed past bij jou en je sport. Lees hier meer over de dingen waar je op moet letten wanneer je sportschoenen koopt.

Schokdemping is belangrijk

Sportschoenen zijn van groot belang bij het opvangen van krachten tijdens het sporten. Wanneer je rent krijgen je voeten bij elke landing twee tot drie keer je lichaamsgewicht te verduren. Wanneer je springt is dit zelfs zo’n vijf keer je lichaamsgewicht. Kies er daarom altijd voor schoenen met een goede schokdemping te dragen. Die zullen de krachten opvangen die op je enkels, knieën en heupen komen te staan. Zo voorkom je dus blessures. Wat ook altijd van belang is, is dat je je sportschoenen op tijd vervangt. Wanneer je wacht totdat de buitenzool van je schoen versleten is heb je veel minder grip en minder schokdemping. Dan loop je natuurlijk toch wat meer kans op blessures.

Stabiliteit en Steun van groot belang

Je moet er altijd voor zorgen dat je schoenen voor stabiliteit en voor voldoende steun zorgen. Als jij bijvoorbeeld met je tennisracket van links naar rechts op het veld gaat belast je constant je lichaam, of als je tijdens het basketballen tijdens aan het springen en rennen bent. Controleer de stabiliteit en steun van je schoenen daarom altijd goed.

Let op draagcomfort

Het soort voeten dat je hebt, is wat uiteindelijk bepaalt welke schoenen het beste zullen passen. Wanneer jij platvoeten hebt, zitten bredere schoenen een stuk lekkerder. Wanneer je holvoeten hebt kun je beter voor een schoen kiezen met genoeg schokdemping.

Bescherming en grip op de ondergrond

Een goede sportschoen beschermt iemand tegen kneuzingen en schaafwonden door externe factoren. Hierbij kun je denken aan balconten of kou en vocht. Het type ondergrond bepaalt uiteindelijk ook wat voor soort grip en schokdemping je nodig zal hebben.

 

Voor meer info : https://www.kctennis.nl/