My Life Online
Image default
Mode en Kleding

Je leren schoenen verven

Heb je een paar leren schoenen dat eigenlijk nog perfect in orde is maar je toch niet meer zo mooi vindt? Dan kan je makkelijk een nieuw paar schoenen toveren door ze te verven met schoenverf. Met schoenverf kan je leer verven en je schoenen dus een nieuwe look geven. Ook kan je oude leren schoenen verven waardoor ze er zo weer als nieuw zullen uitzien. Schoenverf bestaat er in allerlei kleuren: je kan kiezen voor klassieke zwarte of bruine verf, voor allerlei vrolijke kleuren zoals rood, groen en blauw en voor speciale verf zoals neon, metallic en glitters. 

Als schoenverf kan je angelus leerverf kopen bij de schoenmaker, in sommige schoenenwinkels of het gewoon online bestellen. Angelus leerverf is indringverf die in het leer zal dringen en zo een prachtig en langdurig resultaat geven. Ook zal het leer nog steeds soepel en beweegbaar blijven.

Om je schoenen te verven volg je de volgende stappen:

1. Reinigen

Geeft de schoenen een grondige reiniging om al het vuil, vet en andere onregelmatigheden erag te krijgen. Dat is belangrijk om te voorkomen dat de verf zal barsten of breken. Laat de schoenen hierna zeker lang genoeg drogen voor het verven.

2. Opvullen

Vul de schoenen goed op, dat kan met een oud t-shirt of krantenpapier, om te zorgen dat ze een goede vorm hebben. Het opvullen moet ervoor zorgen dat er geen plooien in het leer zijn, zo kan de verf het hele oppervlak van de schoenen bereiken.

3. Verven

Dan kan het echte werk beginnen. Neem je tijd voor het verven zodat je de taak zorgvuldig kan uitvoeren. De verf moet in verschillende dunne lagen worden aangebracht voor het beste resultaat. Laat de schoenen na elke laag voldoende drogen. Zo kan de verf telkens goed hechten en is er een mooi blijven resultaat.

Voor meer info : https://www.leerverfshop.nl/