My Life Online
Image default
Mode en Kleding

Sport je liever in een team of alleen?

Sport je liever in een team of alleen?

 

De één vindt het fijn om te sporten in een team waar de ander liever alleen sport. De keuze is daarom dus ook volledig aan jezelf. Wel is het goed, dat wanneer je kinderen hebt, ze als onderdeel van de opvoeding te laten meedoen aan een teamsport. Dit is namelijk belangrijk voor een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een bepaalde sociale vaardigheid. Wanneer kinderen in een team bezig zijn, worden er bepaalde zaken van ze verwacht. Juist dat maakt het vooral in de beginjaren zo extreem belangrijk dat ze hier mee bezig zijn. Maar hoe zit het met jou, sport jij liever alleen of in een team?

 

Alleen sporten

 

In je eentje sporten kan soms best fijn zijn. Even helemaal nergens rekening mee hoeven te houden en je bepaald helemaal zelf hoe en wat. Je kiest er zelf voor wanneer je gaat sporten en ook hoe lang. Niet voor niets vinden veel mensen het daarom fijn om even uit alle drukte te kunnen ontsnappen en even heerlijk je hoofd leeg te kunnen maken, zonder dat je een sociale verplichting voelt dat je met iemand moet praten. Uiteraard is het ook fijn om in teamverband te sporten, dus een gezonde afwisseling schijnt voor de meesten het beste te werken. Zo kun je dus prima de ene dag in je sport beha op de loopband staan en de dag erna met een team in je sport bh grote maten op het voetbalveld staan. 

 

Sporten in teamverband

 

De populairste sport die wordt gedaan in teamverband, dat is natuurlijk voetbal. Wekelijks spelen miljoenen mensen het spelletje en trainen vaak minimaal één keer per week. In het weekend spelen ze dan vervolgens een wedstrijd, zodat ze daarna optimaal kunnen genieten van een heerlijk verdient koud biertje, mits je 18 jaar of ouder bent natuurlijk. Zo is het prettig om gezellig samen te zijn, maar leer je ook om iets voor elkaar over te hebben. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je als enige verzaakt om je taken uit te voeren, de rest van het team hier last van heeft. 

 

Wat werk het beste voor mij?

 

Wat jezelf prettig vindt, dat is natuurlijk volledig aan jezelf. Zo is gebleken dat de meeste mensen het fijn vinden dat er voldoende afwisseling is. Dat is ook de reden waarom er ontzettend veel mensen zijn die twee verschillende sporten beoefenen. De ene keer een potje voetbal en de andere keer heerlijk alleen met een sport beugel bh je uitsloven in de sportschool.