My Life Online
Image default
Gezondheid

Zelf je bloedsuikerwaarde meten

Zelf je bloedsuiker opmeten kan essentieel zijn om te bepalen of je een afwijking hebt in de bloedsuikerwaarde. Heb je twijfels over of jouw bloedsuiker te hoog of te laag is, neem dan best contact op met de huisarts voor een eerste meting. Die zal dan je bloedsuiker opmeten en zo kan hij meteen vaststellen of je een afwijking hebt aan de waarde.

Indien de huisarts besluit dat je een te lage of te hoge bloedsuikerwaarde hebt, moet je die goed in de gaten blijven houden. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer elke keer naar de huisarts te gaan, gelukkig. Je kan een bloedsuikermeter kopen om zelf eenvoudig thuis je bloedsuiker te meten. Om deze effectief te kunnen meten, heb je drie dingen nodig: een prikpen, een teststrip en een bloedsuikermeter. Een prikpen heeft een kleine naald waarmee je in de vingertip moet prikken om een druppel bloed te verkrijgen. Dan moet je de druppel bloed op de teststrip leggen en de strip in de bloedsuikermeter stoppen. Daarop kan je vervolgens de bloedsuikerspiegel aflezen.

Enkele tips waar je rekening mee kan houden om een juist meetresultaat te krijgen:

– Zorg dat je het druppeltje op de juiste plaats op de teststrip doet

– Was je handen met lauw of warm water voor je begint, dan zal het bloed beter uit je vingertop komen.

– Als het bloed niet in één keer komt, kan je met je andere hand tegen de geprikte vinger aanwrijven om de bloedstoevoer te verbeteren.

Een bloedsuikermeter kan je makkelijk aanschaffen. Vroeger kon dat enkel via een apotheek of een gespecialiseerde winkel. Maar de bloedsuikermeter en teststrips daar worden meestal tegen hoge prijzen verkocht. Wat je beter kan doen, is je bloedsuikermeter aanschaffen via internet. In online webshops met gezondheidsproducten vind je veel apparaten zoals bloedsuikermeters en bloeddrukmeters voor een schappelijke prijs. Online kan je makkelijk en snel een geschikte bloedsuikermeter aankopen.

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl