My Life Online
Image default
Aanbiedingen

Een goede werksfeer op de werkvloer

Het hebben van een prettige werksfeer is belangrijk voor alle medewerkers. Het is goed voor de stemming maar ook voor de motivatie. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een bedrijfsfeest te organiseren of je regelt een catering voor bedrijven waar werknemers gezamenlijk een hapje kunnen eten. De werkgever heeft ook veel inspraak op de catering voor bedrijven. Via deze vijf punten is de werksfeer binnen jouw bedrijf een stuk prettiger.

 

#1: openlijkheid

Vraag je medewerkers naar de ervaringen die zij hebben binnen het bedrijf en op de werkvloer. Laat zien in het beleid dat je hun verhalen ook echt hebt gehoord en meegenomen. Het is belangrijk om goede gesprekken te voeren met de medewerkers en hen te betrekken bij jou ideeën. Hierdoor voelen de medewerkers meer erkenning. Wees open en geïnteresseerd in wat de medewerkers vertellen. Laat medewerkers ook eigen beslissingen maken over hun werk. Geef ze ruimte en laat hun creativiteit gaan. Zo houden de werknemers ook plezier in wat ze doen.

 

#2: communiceer en waardeer

Mensen op de werkvloer willen zich niet buitengesloten voelen. Zorg ervoor dat iedereen evenveel informatie binnenkrijgt. Hierdoor wordt iedereen gelijk behandeld en houd je iedereen tevreden waardoor de sfeer op werk ook beter wordt. Tijdens het maken van bepaalde besluiten is het belangrijk om ook argumenten te gebruiken. Hierdoor weten werknemers wat hun te wachten staat. Geef medewerkers een eens compliment over hun goede werkzaamheden of zelfs een bedankje. Waardering wordt er op prijs gesteld. Met positiviteit op de werkvloer kom je al een heel eind.

 

#3 werk samen met elkaar, ga naar Fred

Op de werkvloer bestaat nog steeds vaak een hiërarchie. Werknemers voelen zich geïntimideerd door hun baas. Via Fred kun je samen een keer gaan lunchen. Wanneer je gaat samenwerken leidt dat tot een veel betere sfeer en voelen werknemers zich een stuk zelfverzekerder. Het gedrag van een baas heeft dus ook veel invloed op de werksfeer en het humeur van de werknemers.

 

https://fredpunt.nl/catering/bedrijfscatering/