My Life Online
Image default
Meubels

De beste tips voor het restylen van je huis

Een gezellige woning is er twee waard. Ok, misschien niet letterlijk maar het is in elk geval aangenamer wonen in een huis dat qua inrichting en afwerking een beetje aan de verwachtingen voldoet! Gelukkig bestaan er wel degelijk heel wat manieren om een verouderde inrichting of een afgezaagd interieur wat nieuw leven in te blazen.

Wil je dat ook doen? Dan zullen de onderstaande tips voor het restylen van je huis je vast en zeker goed op weg helpen!

 

3 manieren om je huis te restylen

 

1. Gooi oude spullen weg

Een van de beste manieren om je huis in één twee drie te restylen, is door komaf te maken met accessoires of zelfs meubilair waar je je niet meer voor de volle honderd procent goed bij voelt. Vaak volstaat het om wat ruimte vrij te maken, zodat je weer met een leeg hoofd aan de slag kunt en nieuwe ideeën kunt opdoen voor de inrichting en afwerking van je woning.

Overloop dus alle spullen die je hebt, of het nu gaat om kleine accessoires die stof liggen te verzamelen op een oude kast, of een complete lounge-set in je living en stel jezelf de vraag of je ze wel écht mooi vindt. De kans is groot dat je een aantal oude accessoires en meubelstukken weg doet en dan heb je natuurlijk weer plaats vrij voor nieuwe, stijlvolle spullen.

 

2. Neem de indeling van je woning onder handen

Daarbij kan je ook al heel wat verbetering brengen in je woning door gewoon de indeling van de verschillende ruimtes te veranderen. Het restylen van je huis betekent niet per se dat je louter aandacht moet besteden aan het esthetische aspect van je woning. De uitstraling die je interieur krijgt, hangt immers ook voor een groot deel af van de indeling.

Zo kan je je zetels in de woonkamer eens in een andere hoek zetten of bijvoorbeeld je eettafel in een andere richting. Afhankelijk van de mogelijkheden in jouw interieur kom je zo misschien wel tot een nieuwe leuke inrichting, die meteen een frisse wind door je huis doet waaien!

 

3. Breng nieuw kleur in je interieur

Kleur is erg belangrijk bij het restylen van je huis, dat is zeker. het spreekt dan ook voor zich dat je voor een nieuwe look best de aanwezige kleuren en kleurenpaletten in je woning onderzoekt. Is er ruimte voor verbetering, omdat de huidige kleurkeuze bijvoorbeeld te ouderwets oogt of omdat bepaalde tinten niet goed bij elkaar passen?

Vaak is het al voldoende om één enkele muur een nieuw likje verf te geven of zelfs om nieuwe accessoires en decoratie te kiezen in een andere stijl of kleur. Kleine aanpassingen kunnen een ongelofelijk effect hebben op het eindresultaat. Dat bewijst op zijn beurt dat het restylen van je huis helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn!