My Life Online
Image default
Aanbiedingen

Een ondergewaardeerde toeristische trekpleister: de Rotterdamse haven

Er is genoeg te zien in de haven van Rotterdam, de grootste haven van Europa en een van de meest invloedrijke omgevingen van het land. Toeristen zetten een bezoek aan de haven vaak niet bovenaan hun lijstje, maar toch is het iets dat ze zeker niet zouden moeten overslaan. Maar hoe kun je de Rotterdamse haven dan het beste bezoeken?

 

Maak een rondvaart

Een optie is om een rondvaart te maken in Rotterdam, over de jongste uitbreiding van de haven. Hier kun je een rondvaart maken over de 2e Maasvlakte, vanuit Rotterdam over de Nieuwe Maas, en grote containerschepen bekijken terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Er is ook een gids aanwezig die je alles kan vertellen over het functioneren van het havengebied.

 

Hoe kom je bij de haven?

Om vanuit het centrum van Rotterdam bij de haven te komen kun je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer. De meest efficiënte manier om dit te doen is met de metro. Vertrek bij een station naar keuze en kies als eindbestemming het “Wilhelminaplein”. Ga je liever met de bus? Dan kun je uitstappen bij de “Wilhelminakade” of de “Wilhelminapier”

 

Nog meer te doen

Als je meer wilt weten over Maasvlakte 1 en 2, dan kun je naar Futureland gaan, het officiële informatiecentrum. Hier kun je gratis informatie en interactieve activiteiten voor jong en oud vinden. Mocht je iemand zijn die snel zeeziek wordt, dan kun je vanuit het centrum ook deelnemen aan een bus- of fietstocht door de haven.

 

Voor nog meer tijd op het water kun je ook nog kiezen voor een rondvaart op de Pannenkoekenboot, waarbij je pannenkoeken eet terwijl je de stad ervaart. Als geschiedenis meer je ding is dan kun je ook kiezen voor een tocht met een van de historische schepen, of op een stoomschip. Er is genoeg keuze voor iedereen!

https://www.spido.nl/