My Life Online
Image default
Auto's en Motoren

Een bedrijfsauto verzekeren op de eenvoudigste manier

In het overgrote merendeel van de ondernemingen is er minstens één bedrijfsauto ingeschreven. Voor een bedrijfsauto verzekeren gelden eigenlijk dezelfde voorwaarden als voor het verzekeren van een standaard personenauto. Dit betekent concreet dat ook bedrijfsvoertuigen verplicht (minimaal) verzekerd dienen te worden door middel van een WA-verzekering. Indien jij er met jouw onderneming voor het eerst voor hebt gekozen om een bedrijfsauto aan te kopen is de kans bestaande dat het voor jou nog niet helemaal duidelijk is hoe je nu precies op de eenvoudigste manier je bedrijfsauto kan verzekeren. Wij zochten dit voor je uit en hebben een grote hoeveelheid interessante informatie hieronder op deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Waarom moet een bedrijfsauto speciaal worden verzekerd?

Eigenlijk is het niet zo dat een bedrijfsauto “speciaal” moet worden verzekerd. Wat wel zo is, is dat je bij het afsluiten moet aangeven dat het gaat om een voertuig die zal worden ingezet als bedrijfsauto. Dat is belangrijk omdat het type polis anders is. Bovendien is het ook zo dat je als bedrijf de wagen zal willen inbrengen zodat je van de fiscale voordelen kan genieten. Ook hiervoor is een zakelijke autoverzekering vereist. Een bedrijfsauto verzekeren gebeurt dus eigenlijk op dezelfde manier als een gewone personenauto, alleen gaat het om een andere soort verzekering.

Wat zijn de fiscale voordelen van een bedrijfsauto?

Bij een bedrijfsauto verzekeren zal je dus altijd moeten aangeven dat het gaat om een voertuig dat zal worden ingezet binnen een onderneming. Dat is niet alleen belangrijk voor de verzekeraar, maar ook voor jou als verzekeringnemer. Alleen wanneer je kiest voor een zakelijke autoverzekering is het namelijk mogelijk om de kosten van de verzekering in te brengen in je bedrijf. Op deze manier kan je de kosten voor je verzekering aftrekken van de winst die je bedrijf heeft gemaakt. Dat is natuurlijk altijd interessant. Dit geldt overigens niet alleen voor de kosten van je verzekering. Schrijf je een voertuig in als bedrijfsauto? Dan zijn er namelijk nog heel wat andere fiscale voordelen die je eveneens zal kunnen benutten. Zo kan je natuurlijk een mooi financieel voordeel realiseren.

Hoe moet je jouw bedrijfsauto precies verzekeren?

Voor een bedrijfsauto verzekeren geldt net als voor een gewone auto verzekeren dat je een keuze kan maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Er bestaan globaal gezien drie verschillende soorten autoverzekeringen. Het gaat hierbij dan meer specifiek om deze verzekeringen:

  1. De WA-verzekering voor bedrijfsvoertuigen;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering voor bedrijfsauto’s;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering voor bedrijfsauto’s;

Hoe je jouw bedrijfsauto precies gaat verzekeren zal worden bepaald door een aantal verschillende factoren. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld stil willen blijven staan bij de waarde waar het zakelijke voertuig over beschikt. Vertegenwoordigt ze een zeer grote waarde? Dan is het mogelijk dat je voornamelijk in de richting gaat kijken van een allrisk verzekering. Heb je voor jouw bedrijf gekozen voor een voordelige, tweedehandse auto? Dan is de kans groot dat je mogelijks meer geïnteresseerd bent in een WA-verzekering. Hoe dan ook, hoe je jouw bedrijfsauto het best kan verzekeren wordt meteen duidelijk middels onderstaande informatie.

De beste verzekering voor een dure bedrijfsauto

Laat ons allereerst even kijken naar een dure bedrijfsauto verzekeren. In dit geval heb je ervoor gekozen om een stevige investering te doen in een kwalitatieve bedrijfsauto die meer dan waarschijnlijk afkomstig is van een luxueus automerk. Wanneer je dit hebt gedaan is het niet meer dan normaal dat je deze “investering” zo optimaal mogelijk zal willen beschermen. Omwille van deze reden is het dan vooral interessant om te kijken in de richting van een allrisk. Dit wordt sowieso aangeraden voor de duurtijd van de kredietovereenkomst. Is er in tussentijd sprake van een ernstige ongeval en beschik je niet over een WA+ volledige cascoverzekering? Dan zal dat je altijd op een aanzienlijk financieel verlies komen te staan. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden.

 

Diks verzekeringen – Vergelijken, verzekeren, ontzorgen.

 

Wat bij het aankopen van een voordelige bedrijfsauto?

Een voordelige bedrijfsauto verzekeren is natuurlijk veelal een compleet ander verhaal. In dat geval zal je wellicht de keuze willen maken tussen de WA-verzekering en de WA+ beperkt cascoverzekering. Wil je graag voor de goedkoopste mogelijkheid gaan? Ben je bovendien ook niet bang voor het feit dat er op deze manier alleen maar schade wordt gedekt aan derden? Dan is je bedrijfsauto verzekeren door middel van een gewone WA-verzekering wellicht de beste keuze. Wil je toch graag kunnen rekenen op een dekking van bepaalde schadegevallen aan de eigen bedrijfsauto ook? Dan kies je bij voorkeur voor een WA+ beperkt cascoverzekering.

Wanneer is een allrisk voor je bedrijfsautoverzekering verplicht?

Een bedrijfsauto verzekeren dient wettelijk gezien te gebeuren door middel van ten minste een WA-verzekering. Toch is het zo dat er in bepaalde gevallen wordt gesproken over een verplichte allrisk bedrijfsautoverzekering. Hier moet er een kleine, maar niet onbelangrijke kanttekening bij worden gemaakt. Het klopt inderdaad dat in bepaalde gevallen een allrisk is verplicht, maar het is niet correct dat dit een wettelijke verplichting betreft. Hoezo niet? Zeer eenvoudig. Voor het aankopen van een bedrijfsauto wordt er niet zelden gekozen voor een leasing. In dat geval zijn bedrijven verplicht om tegemoet te komen aan de eisen van de leasingmaatschappij.

Voor de volledige duurtijd van de leasing wordt het in principe altijd vereist om te kiezen voor een allrisk autoverzekering. Daarmee beschermt de leasingmaatschappij niet alleen zichzelf, maar ook de leasingnemer. Let op, je bedrijfsauto verzekeren dient in deze situatie dus wel degelijk verplicht te gebeuren door middel van een allrisk verzekering. Doe je dit niet? Dan ben je in strijd met de voorwaarden van de leasingmaatschappij. Hou hier dus zeker rekening mee.

Een bedrijfsauto verzekeren? Houd met alles rekening!

De informatie hier op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat er bij een bedrijfsauto verzekeren toch wel best een aantal factoren zijn om rekening mee te houden. Door goed na te denken over het soort verzekering die je gaat afsluiten voorkom je het maken van vervelende fouten. Op deze manier sluit je dan ook een verzekering af tegen niet alleen een correcte prijs, maar kies je ook voor een verzekering die je niet alleen tegenwoordig, maar ook in de (nabije) toekomst precies die zekerheid biedt waar jij behoeften aan hebt.