My Life Online
Image default
Auto's en Motoren

Peugeot 108

Wie zoekt naar een zeer compacte en zuinige auto die toch de benodigde veiligheid biedt, die kan met de Peugeot 108 prima uit de voeten. De 108 van de Franse gigant is verkrijgbaar in twee verschillende driecilinder benzinemotoren en valt op door het uiterst zuinige gebruik.

Je ziet ze veel meer dan je denkt; de compacte Peugeot 108

Je ziet ze meer als je denkt, de gemakkelijke en uiterst compacte Peugeots 108. Deze kleine maar zeer fijne vierwieler heeft in de Citroën C1 en de Toyota Aygo twee echte broertjes, want deze auto’s hebben veel dezelfde onderdelen als de Peugeot 108 in de vorm van onder meer het chassis, de motor en de transmissie. Bovendien worden de drie auto’s in dezelfde fabriek gemaakt, in Tsjechië om precies te zijn. Koop je een Peugeot 108, dan kun je kiezen voor de 1.0 liter VTi met 68 PK, of de 1,2 liter VTi met toch nog 82 PK onder de motorkap. Vanaf de lancering redde de Peugeot 108 zich meer dan uitstekend in het verkeer en kon het bovendien de toch moordende concurrentie het hoofd bieden. Want met auto’s als de Chevrolet Matiz, Daihatsu Cuore, Fiat Panda, Ford Ka en de Kia Picanto is die concurrentie toch best stevig.

Zelfs met een Peugeot 108 kun je behoefte aan starthulp hebben

Hoewel de Peugeot 108 motorisch uitstekend in elkaar steekt en geldt als baken van betrouwbaarheid, kan het toch gebeuren dat de auto niet wil starten en je dus eigenlijk starthulp nodig hebt. Bel dan met RoadGuards, iets dat je zonder abonnement kunt doen. Vaak is er een monteur binnen een half uur bij je en kan hij de gewenste starthulp bieden, waarna jij je weg kunt vervolgen. Je betaalt geen abonnementskosten, maar wel voor de bewezen diensten aan de dienstdoende monteur.