My Life Online
Image default
Bedrijven

Hoe verstuur je internationaal een pakket?

Wat vroeger ondenkbaar was is nu mogelijk, tegenwoordig is het heel eenvoudig om nationaal en internationaal een pakket te verzenden. Zoals het misschien voor zich spreekt is het versturen van een pakket op internationaal gebied kostbaarder dan het nationaal versturen van een pakket. Doordat dit nu mogelijk is kopen veel mensen hun producten over de grens omdat dit goedkoper is, tenminste in eerste instantie. In sommige gevallen is dat namelijk niet zo omdat het extra kosten met zich mee brengt, in Europa zijn dit alleen de BTW kosten omdat er vrij verkeer van goederen en diensten is.

Als je toch een pakket internationaal wilt verzenden brengt, zoals eerder gezegd, het kosten met zich mee. Bij een pakket verzenden buiten Europa moeten er afhandelingskosten en inklaringskosten betaald worden. Deze kosten zijn gebaseerd omdat de logistieke bedrijven extra kosten moeten maken om het pakket af te kunnen geven bij de douane. Bij deze ondernomen stap gaat er veel tijd en moeite verloren voor het logistieke bedrijf, zij moeten deze kosten betalen die jij later als verzender of ontvanger weer terug betaald aan het bedrijf. Naast deze kosten moet de douane ook betaald worden, zoals je nu misschien al merkt is het verzenden van pakket door een logistiek bedrijf geen gemakkelijke opgave. De kosten die aan de douane voldaan moeten worden zijn; accijns, omzetbelasting en de invoerrechten. De hoogte van deze kosten hangen af van het product dat verstuurt moet worden.

Eerder hierboven staat beschreven dat in Europa sprake is van een vrij verkeer van goederen en diensten, alleen de BTW moet betaald worden. Als ondernemer wil je producten naar Polen versturen maar hoe gaat dit in zijn werking? Aan de hand van de verschillende kosten die logistieke bedrijven hanteren maak je een keuze, bijvoorbeeld CheapCargo. Voor maar 91 euro en in drie dagen tijd biedt CheapCargo aan om een hele pallet naar Polen te versturen, een transport Polen is daarnaast ook nog verzekerd.

Voor meer info : http://www.cheapcargo.com