My Life Online
Image default
Gezondheid

Het belang van wellness en spiritueel welzijn

Wellness is veel meer dan alleen lichamelijke gezondheid, lichaamsbeweging of voeding. Het is de volledige integratie van fysiek, mentaal en spiritueel welzijn.

Dit artikel geeft een breed, maar specifiek beeld van wat wellness betekent, de verschillende soorten wellness en stappen om uw dagelijks leven te verbeteren.

Waarom wellness belangrijk is

Het behouden van een optimaal niveau van welzijn is absoluut cruciaal om een kwalitatief beter leven te leiden. Wellness is belangrijk omdat alles wat we doen en elke emotie die we voelen te maken heeft met ons welzijn. Op zijn beurt beïnvloedt ons welzijn direct onze acties en emoties. Het is een voortdurende cirkel. Daarom is het voor iedereen belangrijk om een optimaal welzijn te bereiken om stress te bedwingen, het risico op ziekte te verminderen en te zorgen voor positieve interacties.

Spiritueel welzijn staat voor je persoonlijke overtuigingen en waarden en houdt in dat je zin, doel, en een gevoel van evenwicht en vrede hebt.

Spiritueel welzijn verwijst naar de praktijk van het integreren van die overtuigingen en waarden met actie in de richting van het verbeteren van zowel jezelf als de wereld om je heen.

Waarom is spiritueel welzijn belangrijk?

Spiritualiteit is belangrijk omdat contemplatieve beoefening goed voor je is. Contemplatieve praktijken zijn activiteiten die je begeleiden om je aandacht op een specifieke focus te richten – vaak een naar binnen gerichte reflectie of concentratie op een bepaald concept.

Iemand die spiritueel gezond is onderzoekt persoonlijke waarden en overtuigingen, zoekt naar de diepere betekenissen van het leven, heeft een duidelijk begrip van goed en kwaad, denkt na en mediteert en vindt vreugde in het dagelijks leven.

Hoe je spirituele welzijn te verbeteren:

1. Onderzoek je spirituele kern

Door je spirituele kern te verkennen stel je jezelf eenvoudigweg vragen over de persoon die je bent en over je betekenis. Neem je de tijd om te bepalen welke waarden, principes en overtuigingen voor jou belangrijk zijn? Gebruik je je spiritualiteit om je daden en gedachten te sturen en het leven een betere zin te geven?

Deze vragen leiden je op een weg waar je diepgaander over jezelf gaat nadenken en je in staat stelt dingen over jezelf op te merken die je helpen vervulling te bereiken.

2. Zoek naar diepere betekenissen

Op zoek gaan naar diepere betekenissen in je leven en het analyseren van voorkomende patronen helpen je in te zien dat je controle hebt over je lot. Je hiervan bewust zijn kan je helpen een gelukkig en gezond leven te bereiken.

3. Jezelf uiten

Uitdrukken wat je bezighoudt helpt je om een gerichte geest te behouden. Probeer je gedachten op te schrijven – je kunt misschien helderder denken en verder komen.

4. Probeer yoga

Yoga zal je zeker op weg helpen naar verbetering van je geestelijk welzijn. Het zal de lichamelijke en emotionele spanning verlichten. Alle dingen zoals nare emoties en gevoelens die je welzijn onderbreken zullen blijvend vertrekken.

5. Reizen

Tijd voor jezelf nemen om naar een troostrijke plek of ergens nieuw te reizen kan wonderen doen voor je geest. Helemaal alleen zijn in een rustige en vredige omgeving helpt je de verbinding met je innerlijke zelf te vergroten en het helpt je enorm je geestelijk welzijn te versterken. Je kunt je vrije tijd benutten door te mediteren of yoga te doen.

6. Denk positief

Het uitwieden van de negatieve gedachten zal je leven zeker verrijken. Ruimte laten voor het positieve kan je voor lange tijd de veranderingen brengen die je verlangt.

7. Neem de tijd om te mediteren

Hoewel het beheren van je tijd en dagelijkse taken moeilijk kan zijn, is het van cruciaal belang om tijd aan jezelf te besteden. Neem elke dag vijf tot 10 minuten om te mediteren. Meditatie en ontspanning in je levensstijl inpassen maakt je geest vrij en bevordert een sterkere relatie met je geestelijk welzijn.

Kijk voor ultieme ontspanning eens naar treatments shinshiro en treatments mahayana.