My Life Online
Image default
Gezondheid

Hoe verloopt een ooglidcorrectie?

Naarmate je ouder wordt, zie je jezelf veranderen in de spiegel. Met sommige veranderingen kan je minder blij zijn, zo wordt de huid doorheen de jaren minder elastisch met verschillende gevolgen vandien: er vormen rimpeltjes op je gezicht, je wangen gaan meer hangen en oogleden zakken. Dit kan ervoor zorgen dat mensen zich minder zelfzeker gaan voelen, maar het kan ook negatieve functionele gevolgen hebben. Oogleden die gaan hangen kunnen namelijk verstorend zijn voor het zicht en een constant gevoel van moeheid geven door zware ogen. In deze gevallen wordt een ooglidcorrectie aangeraden.

Bij een ooglidcorrectie herstel wordt er belemmerende huid voor de ogen weggenomen. Dit klinkt misschien een beetje eng, daarom is het goed om meer inzicht in de procedure te krijgen. We overlopen de procedure stap per stap, zodat je goed weet waar je aan toe bent.

De chirurg zal voor de ingreep begint de huid die weggehaald moet worden aftekenen met een viltstift. Ook zal hij door middel van injecties een lokal verdoving toedienen. Deze injectie kan gevoelig zijn, maar ze doet geen pijn en door de injectie verloopt de ingreep volledig pijnloos. Wel kan het dat je voelt dat er beweging bezig is in het gebied van de ogen, maar zoals gezegd is het geheel pijnloos. Daarna wordt de huid gedesinfecteerd en kan de ingreep van start gaan. De chirurg verwijdert dan het teveel aan huid en spier, bij uitpuilende vet wordt het bindweefsel ingeknipt en wordt het verwijderd. Als dit gedaan is, worden de huidranden weer gesloten, dit met niet-oplosbare hechtingen omdat er dan geen wondreactie kan plaatsvinden met de huid. Na vijf tot zeven dagen worden de hechtingen weer verwijderd. De wond zal zo goed als niet zichtbaar zijn dankzij strategische sneden tijdens de operatie en een steristrip erna.

Je chirurg zal de ingreep natuurlijk ook uitvoerig met je bespreken en als je nog meer wil weten kan je ook ooglidcorrectie ervaringen opzoeken.

Voor meer info : https://faceland.nl/behandelingen/ooglidcorrectie/