My Life Online
Image default
Huishoudelijk

Vetluis behandelen is makkelijker dan je denkt

Last van vetluis? Zo heb je snel een schone wasmachine Misschien heb je het wel eens gehad, of er nu op dit moment last van. Je stopt je kleding in de wasmachine, draait een was en nog steeds ruikt je kleding muf. Dit ongemak wordt vaak veroorzaakt door vetluis. Vetluis behandelen doe je met deze tips in minder dan 15 minuten. Zo snel heb jij dus weer een schone wasmachine en heerlijk fris ruikende kleding.

Hoe ontstaat vetluis?

Vetluis ontstaat in de loop der tijd dat je de wasmachine gebruikt. Vroeger hadden we er veel minder last van. Dit komt doordat vetluis voor een groot deel bestaat uit restjes die vroeger gemakkelijk oplosten in de kookwas van 95 graden. Maar hoe vaak wassen we tegenwoordig nog op 95 graden? Bijna niet, want bijna alle was wordt tegenwoordig al prachtig schoon op temperaturen van 30 en 40 graden.

Wat is vetluis dan eigenlijk?

Vetluis is een verzamelnaam van allerlei resten zoals zeepresten, huidschilfers, haren en lichaamsvetten zoals talg. Tezamen vormen ze de bacterie die wij vetluis noemen. Doordat wij tegenwoordig bijna alles op lage temperaturen wassen kan deze bacterie uitstekend overleven en vermeerdert het zich snel als je er niets aan doet.

Het behandelen van vetluis

Vetluis behandelen is makkelijker dan je denkt. Het zit de deurrubbers van je wasmachine, je zeepbakje, het filter en de wasmachine trommel. Voor verwijderen van vetluis uit de deurrubbers van je wasmachine heb je alleen een doekje of een stukje keukenrol nodig. Veeg met het doekje de deurrubber van je wasmachine goed schoon. Vetluis uit het zeepbakje verwijderen is net zo gemakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is het verwijderen van het zeepbakje waarna je deze helemaal goed schoonmaakt met heet water. Daarna stop je het zeepbakje weer terug op zijn plek. Er rest dan alleen nog de trommel en het wasmachine filter. Om vetluis uit het wasmachine filter te verwijderen maak je eerst de klep aan de voorkant van je wasmachine open. Hierna trek je het slangetje van de afvoer naar buiten en laat je deze leeglopen in een emmer. Vervolgens steek je voorzichtig een vinger tussen de schoepen van je filter en kijk je of deze gewoon rond kunt draaien. Haal overtollig vuil weg, en je bent klaar met vetluis vrij maken van je wasmachine filter. Tot slot kan je vetluis uit de wasmachine trommel simpelweg behandelen met het draaien van een kookwas op 95 graden. Als je wilt kan hier handdoeken bij doen, maar een lege was draaien kan ook prima. Is de geur van vetluis heel hardnekkig, dan raden wij je aan om een scheutje azijn toe te voegen. Azijn is natuurlijk super goed en is een prima middel dat nare geurtjes absorbeert. Gefeliciteerd! Als jij deze stappen hebt gevolgd is jouw wasmachine officieel vetluis vrij!

Voor meer info :