My Life Online
Image default
Marketing

Je business laten groeien met een crossmediale campagne

Wat is een crossmediale campagne?

Een van de methodes om online marketing te voeren is het gebruiken van een crossmediale campagne. Maar wat betekent deze term precies? Crossmediaal is een samenvoeging van ‘cross’ en ‘mediaal’. Dit heeft als betekenis dat er meerdere media worden gekruist binnen één campagne. Waar men normaal louter inzet op het adverteren op websites, kan met deze vorm van online marketing campagne tevens worden ingezet op andere manieren om potentiële klanten te bereiken. De kracht van een crossmediale campagne is de samenwerking tussen alle kanalen.

Welke kanalen zijn te combineren in een crossmediale campagne?

In principe zijn vrijwel alle kanalen die je kunt bedenken in te zetten in je crossmediale campagne. Wel moet je ervoor zorgen dat de uitingen die je kiest passen bij de identiteit van je bedrijf. Je moet natuurlijk geen verkeerd signaal afgeven. Als er een goed doordachte structuur achter zit, kun je erg goed scoren met deze vorm van campagne voeren. Zo kun je bijvoorbeeld regionaal adverteren op internet en daarnaast gebruik maken van zowel de regionale krant alsmede posters in bushokjes in diezelfde regio. Op deze manier wordt jouw boodschap door meerdere mensen gezien. Idealiter zelfs meerdere keren door dezelfde persoon. Als deze ’s ochtends de krant leest komt deze je advertentie tegen. Hij of zij handelt hier niet direct op, maar slaat je bedrijfsnaam wel onbewust op. Vervolgens wacht deze in het bushokje op de bus om ergens heen te gaan. Alweer ziet deze persoon jouw bedrijfsnaam. Deze denkt dan aan de advertentie in de krant. Nog steeds hoeft de persoon er niet op te acteren om de campagne toch effectief te laten zijn. Als laatste kijkt deze tijdens het verloop van de dag op zijn of haar telefoon en wordt jouw advertentie getoond. Weer een nieuwe impuls. Stel, je adverteert voor een bepaald merk voedsel dat je in de supermarkt verkoopt. De kans is groter dat deze persoon diezelfde middag jouw product in de supermarkt aanschaft. Omdat deze jouw advertentie, en daarmee jouw bedrijfsnaam, meerdere keren heeft gezien wekt dit vertrouwen. Het voelt voor de ontvanger alsof het gaat om een bekende. Dat is de kracht van herkenning.

Vraag om hulp aan de specialist als je er niet uitkomt

Voordat je aan de slag gaat met je crossmediale campagne moet je erg goed weten wat je aanbiedt, wie je doelgroep is, wat hun behoeften en problemen zijn en waar zij te bereiken zijn. Het kost tijd om dit te onderzoeken als je dit nog niet weet. Je kunt daarvoor het beste een marketingbureau inschakelen. Zij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van dit soort campagnes. Overleg met hen wat de mogelijkheden zijn en hoe jij een crossmediale campagne kunt inzetten om je business te laten groeien.

https://www.omcbase.nl/crossmediale-campagne/