My Life Online
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van latex matrassen

Grote vraag naar latex matrassen

Matrassen zijn er in allerlei maten, modellen en materialen. Een populair matras vandaag de dag is het latex matras. De grote vraag naar dit type matrassen heeft vooral te maken met de vele voordelen van latex matrassen. Maar wat is een latex matras eigenlijk? En welke voordelen hebben deze matrassen? Waarom kies je slim als je voor een latex matras gaat in plaats van andersoortige matrassen? In dit artikel lees je alles over de voordelen van latex matrassen. 

Wat is een latex matras eigenlijk?

Een latex matras is een matras dat gemaakt is van natuurlijk of synthetisch materiaal, met als hoofdbestandsdeel rubber. Rubber is flexibel, rekbaar en veert uitstekend. Vandaar dat dit type matras populair is, omdat het geweldig comfortabel ligt en garant staat voor een goede nachtrust. 

Duurzame matrassen

Naast het grote ligcomfort is de duurzaamheid van een latexmatras een van de grote voordelen van latex matrassen. Een latex matras gaat erg lang mee en is dus een goede investering om nog jarenlang mee vooruit te kunnen! De gemiddelde levensduur van een latex matras is minimaal zeven jaar. De betere merken gaan twaalf tot wel vijftien jaar mee.

 

Antibacteriële werking

Een van de interessantste voordelen van latex matrassen is dat latex bacteriën, schimmels en huisstofmijten geen kans geeft om zich in het matras te dringen. Latex matrassen werken antibacterieel en zijn daarom gezonde matrassen om op te slapen. Zeker als je last hebt van allergieën is latex dé oplossing. 

Ten slotte is het een voordeel dat je veel te kiezen hebt als je voor een latex matras gaat. Dit type matras is in allerlei uitvoeringen, maten te koop. Je kunt kiezen voor voordelige matrassen van standaard merken, maar ook gaan voor geavanceerde latexmatrassen van topmerken. Voldoende opties dus!