My Life Online
Image default
Winkelen

Een elektrische of normale fiets? Dit zijn de voor en nadelen

Elektrische fietsen worden steeds populairder, je komt ze namelijk steeds vaker tegen. Oorspronkelijk zijn elektrische fietsen bedacht voor 65-plussers, zij kunnen dan namelijk makkelijk hun fietstochten maken. Inmiddels zijn er ook veel jonge mensen overgestapt naar de elektrische fiets, voor een elektrische fiets hoef je namelijk minder inspanning te geven en ben je uiteindelijk sneller op je bestemming. Wel zitten er wat nadelen en voordelen aan elektrische fietsen, al deze voor- en nadelen lees je hieronder. 

Diefstal

Elektrische fietsen hebben nou eenmaal een hoog prijskaartje aan zich, dat maakt de fietsen dan ook gelijk heel diefstalgevoelig. Dit is natuurlijk een groot nadeel ten opzichte van een normale fiets, normale fietsen zijn namelijk veel minder interessant om te stelen. Vaak zie je ook bij elektrische fietsen dat de fiets zelf niet wordt gestolen maar de accu die eraan zit, deze accu’s zijn namelijk veel geld waard. Het is daarom handig om te kijken voor een elektrische fiets waarbij het mogelijk is om de accu eruit te halen. 

Handig voor de stad

Voor in de drukke steden wordt het steeds handiger om jezelf met de fiets te vervoeren in plaats van de auto, met de fiets ben je namelijk veel wendbaarder en kun je overal parkeren. Je ziet ook steeds meer ouders hun kinderen met de fiets naar school brengen, de elektrische bakfiets is hiervoor al helemaal handig. Een normale bakfiets fietst namelijk erg zwaar, een elektrische bakfiets is dus veel makkelijker om mee te rijden. Zo kun je op de heenweg de kinderen naar school brengen en op de terugweg de boodschappen meenemen. 

Actieradius

Het is helaas nog niet mogelijk om extreem lange stukken te fietsen met een elektrische fiets, de accu is hier namelijk nog niet sterk genoeg voor. Er wordt gezegd dat het met de sterkste accu mogelijk is om 90 kilometer te rijden, helaas blijkt dit veel minder te zijn, vaak zelfs de helft.