My Life Online
Image default
Auto

Kosten Rijlessen stijgen

Houd de kosten in de hand

De kosten voor rijlessen beginnen weer te stijgen, Dit wordt volgens experts veroorzaakt doordat alle 16 jarigen in Nederland ook deel mogen nemen aan de rijlessen. Hiermee wordt het aantal startende leerlingen zo groot, dat de belangstelling en de kosten voor rijlessen toenemen. Het CBR heeft  onderzoek gedaan naar de gemiddelde prijs van een opleiding. Volgens hen moet je zeker de kosten schatten van ongeveer 2327 euro, hierbij zitten ook de herexamens inbegrepen. Vele leerlingen dienen hun theorie of praktijkexamen namelijk minstens een keer over te doen.

Hoe zou het komen dat de autorijles kosten stijgt

De rijlessen van de jongeren is gewoon explosief toegenomen, omdat je al vanaf je 16 en halve jaar mag starten. Zowel 16,5 als 17 jarigen nu autorijles mogen nemen, zijn dat twee leeftijdscategorieen meer dan iedereen die boven de 18 jaar oud is. Er is veel meer vraag ontstaan naar een autorijles, ook is het aantal rijscholen sterk toegenomen. Hierdoor komen er tallozen concurenties waardoor de kwaliteit en service per rijschool moglijk zouden kunnen verslechteren. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat de leerling straks veilig op de weg kan, dus dienen de rijlessen van tegenwoordig wel van kwaliteit te zijn. Leerlingen betalen ongeveer 42 euro voor 60 minuten gemiddeld voor een autorijles. Doordat dit best een hoge bedrag is zitter er rijscholen die flink aan het stunten zijn met de rpijzen. Zo proberen ze meerdere leerlingen binnen te halen.

Let op de pakketkosten van een rijschool

Het is zeker belangrijk om te controleren wat de kosten zijn van een pakket die een rijschool aanbiedt. Vaak proberen ze meerdere kosten te maken dat buiten het pakket om aan je wordt gedeclareerd. Zoal bijvoorbeeld registratiekosten en gebruik van de lesauto. Deze extra bedragen kunnen  per rijschool verschillen. Bovendien kom je veel voordeliger uit als je pakketen kiest in plaats van losse lessen. Het enige nadeel hieraan is dat je niet meer kunt wisselen van rijschool omdat je in de meeste gevallen de hele pakket vooruitbetaald en geen geld terug krijgt.

Leer auto rijden bij een goede rijschool

Volgens Henk moet iedereen gewoon lessen bij Rijschool Gorinchem, hij  is hier in een keer geslaagd!. Henk vond het zo fijn om zo veel zelfvertrouwen te krijgen richting de praktijkexamens met dank aan deze rijschool. Door de effectieve lesprogramma’s brengen zij alle kneepjes van het autorijden bij. De kosten vielen ook nog eens mee omdat ze zoveel verschillende volledige pakketten aanbieden met mooie kortingen. Henk heeft hier alles op eigen tempo gedaan, er werd na ieder les besproken over een aantal verbeteringspunten.

Voor meer info :