My Life Online
Image default
Auto

Wees alert en voorkom een auto-ongeluk

Wees alert en voorkom een auto-ongeluk

Verkeersongevallen komen overal in de wereld voor. Ondanks er in Nederland jaarlijks minimaal 600 verkeersdoden vallen, behoren de wegen van ons land samen met de Europese buurlanden tot de veiligste ter wereld. Hoe kan het dan dat er nog steeds een groot aantal mensen omkomen door een verkeersongeval? Uit onderzoek van TNO blijkt dat dit zelden te maken heeft met de Nederlandse infrastructuur. Helaas zijn het vaak de bestuurders zelf die niet altijd even goed opletten in het verkeer.

Telefoon 

Hoe verslavend de telefoon ook is. Hoe graag je ook op de hoogte wilt zijn van het laatste nieuws. Hoe graag je de telefoon ook wilt opnemen. Onthoud éen ding: doe dit niet wanneer je aan het rijden bent! De grootste afleiding  voor autobestuurders blijkt keer op keer weer de mobiele telefoon te zijn. Hierdoor raak je makkelijk afgeleid. Ook al heb je een achteruitrijcamera Opel Vivaro of in ander automerk, rijden  en telefoneren is nooit verantwoord.

Achterom kijken 

Ook bij het achterom kijken gebeuren vaak ongelukken. De bestuurder heeft soms niet door dat er toch nog ander verkeer achter de auto is. Vaak speelt de mobiele telefoon bij dit soort incidenten geen rol meer. Het ligt dat volledig aan het kijkgedrag van de persoon die op dat moment rijdt. Opvallend is dat ongevallen die ontstaan door slecht kijkgedrag relatief minder voorkomen bij auto’s met een achteruitrijcamera. Zo zie je dat bijvoorbeeld een achteruitcamera Fiat Ducato toch nog zinvol is in het verkeer.

Nederland is gelukkig in het bezit van kwalitatief goede wegen. Desondanks zijn er jaarlijks nog altijd verkeersongevallen die veroorzaakt worden doordat de bestuurders onvoldoende opletten. Tijdens het rijden je mobiele telefoon niet gebruiken kan hierbij veel incidenten voorkomen.  En om nog beter op te letten als bestuurder kan een achteruitrijcamera heel veel goed doen.

 

Voor meer info : https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/