My Life Online
Image default
Bedrijven

Rieten dak

Het dak van je huis vervangen doe je meestal maar 1 of twee keer in je leven. Dit is een redelijk grote beslissing en ook een aardige investering. Je kan er voor kiezen om de traditionele dakpannen weer opnieuw te leggen, maar ook stalen dakpan platen zijn heel gewoon tegenwoordig. In dit artikel lees je over de oudste vorm van daken leggen: het rieten dak. 

Het is niet gek als je graag een rieten dak op je huis wilt zien zitten. Zo een soort dak geeft een huis een speciale uitstraling. Het kan chique zijn, maar juist ook robuust of klassiek. Welke naam je de uitstraling ook geeft, bijzonder is het zeker. Veel mensen hebben wel een paar vragen over een rieten dak zoals: hoe lang gaat een rieten dak mee? Dit valt gelukkig allemaal mee en valt gelijk te relativeren met een paar sterke argumenten.  

Als eerst is het dak goed geschikt voor de lange termijn. Als je het dak goed onderhoudt gaat hij gemiddeld 30 jaar mee. Om dit ook waar te maken moet je er natuurlijk wel wat voor doen, maar dat geld voor ieder soort dak. Je moet om de zoveel tijd kleine beschadigingen wegwerken en mos van het dak verwijderen.  

Ten tweede zijn er veel mensen die twijfelen aan de brandveiligheid van het dak. Het is natuurlijk niet gek dat je hier bij stil staat en over nadenkt. Riet is erg droog en in theorie is dit ook erg brandbaar. Gelukkig is het rietdekkersbedrijf Zuid-Holland niet helemaal van gister en hebben ze systemen en producten die de risico’s van brand minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een stalen onderconstructie die er voor zorgt dat de brand niet over zou kunnen slaan op het huis zelf. Toch is voorkomen natuurlijk beter dan genezen en kan je ook sprinklers op het dak plaatsen.  

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl