My Life Online
Image default
Eten en drinken

Je koffiezetapparaat ontkalken met ontkalkingstabletten van Koffie-tabletten.nl

Kalk is gelukkig niet schadelijk voor je gezondheid, maar het is niet goed voor je koffiemachine. Je koffiemachine kan op den duur dichtslibben en daarom moet je op tijd Je koffiezetapparaat ontkalken met ontkalkingstabletten van Koffie-tabletten.nl. Zo kan je blijven genieten van een heerlijk kopje koffie uit je eigen koffiemachine.

 

Wat is kalk in het water

Je ziet vast wel eens de kleine vlokjes in het water van je waterkoker, dit zijn stukjes kalk. Hoe harder je water, hoe meer kalk er in het water te vinden is. Wanneer je koffie maakt, gebruik je hierbij ook datzelfde water. Het water loopt door de koffie en komt dan zo in je beker terecht. Vaak blijven er mineralen achter in de onderdelen van je koffiemachine wanneer deze het water opwarmt. Deze mineralen zijn je kalkaanslag en daarom moet je, je koffiezetapparaat ontkalken met ontkalkingstabletten van Koffie-tabletten.nl

 

De nadelen van te veel aan kalkaanslag

Bij een teveel aan kalkaanslag in je koffiemachine krijg je te maken met verschillende nadelen. Zo krijg je te maken met een hoger energieverbruik, omdat je apparaat beter zijn best moet doen om te verwarmen. Door de kalk in de verwarmingselementen kan het water niet goed warm meer worden, dus geen hete koffie meer. Ook kan je koffiemachine kapot gaan. Een koffiemachine die kapot gaat door kalkaanslag valt niet onder de garantie van de fabrikant.

 

Je koffiezetapparaat ontkalken met ontkalkingstabletten van Koffie-tabletten.nl

Onderhoud van je koffiemachine is dus erg belangrijk. Regelmatig Je koffiezetapparaat ontkalken met ontkalkingstabletten van Koffie-tabletten.nl zorgt ervoor dat je koffiemachine niet verstopt raakt en dat de smaak van je koffie goed blijft. Het is belangrijk om een ontkalker te gebruiken die geschikt is voor de machine die je in huis hebt. Elk apparaat is namelijk anders gebouwd. In de meeste apparaten kan meestal een vloeibare ontkalker of een ontkalkingstablet.

 

Een ontkalkingstablet of vloeibare ontkalker

Een ontkalkingstablet en vloeibare ontkalker werken beiden goed om je koffiemachine mee te ontkalken. Het verschil is alleen de stof. Een ontkalkingstablet is geperste poeder en vloeibare ontkalker is natuurlijk vloeibaar. Met een fles vloeibare ontkalker kan je meerdere keren doen en door de aangegeven ml zie je hoe vaak je hem nog kan gebruiken. Een ontkalkingstablet is precies gedoseerd voor een ontkalkings beurt, zo kan je dus nooit te veel gebruiken

 

Klein en compact

Ontkalkingstabletten zijn klein en dus makkelijk op te bergen. Het voordeel is ook dat ze makkelijk te doseren zijn. De meeste koffiemachines hebben een opening waar je de tablet in kunt stoppen. Bij de koffiemachines die al wat ouder zijn moet je eerst de ontkalkingstablet oplossen in lauw water. Dit water giet je daarna je machine in en dan laat je deze doorspoelen.

 

Gebruik geen azijn

Als je op het internet kijkt naar ontkalking tips voor je koffiemachine, wordt er vaak over azijn geschreven. Dit wordt sterk afgeraden. Azijn kan de binnenkant van je koffiemachine aantasten en zorgen je koffie naar azijn gaat ruiken en smaken en dat wil je natuurlijk niet.