My Life Online
Image default
Gezondheid

Een gezonde levensstijl realiseren, hoe doe je dat?

We weten allemaal dat een gezonde levensstijl goed is voor de mens. Toch is het vaak erg lastig om de gezonde levensstijl te realiseren. DIt komt doordat ongezonde activiteiten vaak als leuker worden ervaren dan gezonde activiteiten. Toch hoeft dit zeker niet altijd het geval te zijn! Er zijn tal van leuke activiteiten die eerder bij een gezonde levensstijl horen dan bij een ongezonde. Deze activiteiten zijn echter veelal minder bekend dan de minder leuke activiteiten die horen bij een gezonde levensstijl. Juist vanwege deze lagere bekendheid helpen we je in deze blog bij het realiseren van een leuke én gezonde levensstijl.

Sporten

Sporten is leuk. Toch wordt dit door veel mensen als niet leuk ervaren omdat er geen voldoening uit gehaald wordt. Dit is vreemd aangezien er in iedereen een sporter zit. Het belangrijkste binnen sporten is echter het vinden van je eigen doelen. Zodra je je eigen doelen omtrent het sporten hebt gevonden, dan komt de motivatie vanzelf. Als je bijvoorbeeld sterker wilt worden, dan dien je iedere week een persoonlijk record te proberen te vestigen op een vorm van krachttraining. Zo blijf je iedere week opnieuw gemotiveerd in het proces van sterker worden, omdat je ook iedere week resultaat ziet. Als je sport om gewicht te verliezen, dan is het belangrijk om bredere doelen te stellen dan louter je gewicht. Ook het minder eten op een dag of het verbranden van een nieuw record aan calorieën kunnen als impuls werken. De verschillende doelen helpen je al snel om gemotiveerd te blijven! Meer tips op het gebied lees je op de website van human nature

Leer opnieuw eten

Het grootste probleem binnen de voedselindustrie is dat men is opgegroeid met het idee dat gezond eten niet lekker is. Dit is overigens zeker niet het geval. Om dit idee uit je hoofd te krijgen dien je eigenlijk opnieuw te leren eten. Dit klinkt als een vrij onmogelijke opgave maar kan makkelijker zijn dan je denkt. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door enkele dagen achtereen geblinddoekt te eten. Zo leer je het eten dat je normaliter eet opnieuw te eten. Je kunt zo geblinddoekt een onbevooroordeeld oordeel vellen over al het eten!