My Life Online
Image default
Internet

Het vergelijken van domeinnamen

Domeinnamen vergelijken op domeinnaam-registreren.net

Op domeinnaam registreren.net kun je gemakkelijk de prijzen van domeinnamen vergelijken. Dit is erg handig, want tegenwoordig kun je als ondernemer bijna niet meer zonder je eigen website. Waar bekendheid van een bedrijf tot een aantal jaar geleden nog mond tot mond werd verspreidt, omdat de buurman de ervaringen van zijn neef aan jou vertelde, wordt nu over het algemeen eerst op internet gezocht voor een passende aanbieder van gewenste diensten. Door een kijkje te nemen op deze site ben je er zeker van dat je de domeinnaam aanbieder kiest die bij jou wensen aansluit.

 

Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is de naam van een website, die je intypt in de internetbalk. Zo is voor domeinnaam-registreren.net de domeinnaam ‘domeinnaam-registreren.net’. Wanneer je een website wilt bouwen of laten bouwen, moet je een domein registreren, om de website op het internet te krijgen. Domeinnamen moeten altijd uniek zijn. Geen twee websites kunnen op dezelfde domeinnaam geregistreerd staan. Wel is het mogelijk dat domeinen sterke overeenkomsten tonen. Denk bijvoorbeeld aan twee websites met voor de punt hetzelfde woord. Na de punt van de een dan nl hebben en de ander com. Hierdoor krijg je twee verschillende domeinnamen.

Mogelijkheden voor domeinnamen

Wanneer je een domeinnaam moet kiezen, is er veel mogelijk. Zoals gezegd moet de naam uniek en dus nog niet bestaand zijn, maar afgezien daarvan kun je veel kanten op. Zo mag je naast letters ook cijfers gebruiken, evenals een streepje ‘-‘. Wel mag je een beperkt aantal tekens verwerken in je domeinnaam, namelijk 63 per label. Een label is wat zich tussen de punten bevindt. Het totaal mag niet langer dan 255 tekens zijn. In geval van https://domeinnaam-registreren.net/ staan er 22 tekens in het eerste label en 3 in het tweede.

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Wat bied jij met jouw website?

Straalverbinding als alternatief voor glasvezelbekabeling

Welke kerstverlichting past in je tuin?