My Life Online
Image default
Internet

Welke kerstverlichting past in je tuin?

Kerstmis komt er weer aan en hier hoort natuurlijk kerstversiering en kerstverlichting bij. Eens je kerstboom netjes versierd is en je je kerstdecoratie een leuk plekje gegeven hebt, is je tuin aan de beurt. Hoe kan je nu best voor een warme kerstsfeer in je tuin zorgen?

Maak een kerstland

De prachtige en sfeervolle Amerikaanse kersttuinen hebben hun weg naar Nederland gevonden. Gezellige kerstverlichting voor buiten wint dan ook steeds aan populariteit. Zo zie je bijvoorbeeld vaak ijspegelverlichting aan dakgoten hangen, een eenvoudige manier om een prachtig sneeuwlandschap na te bootsen. Verder is het ook leuk om een tweede kerstboom en een mooie tuinlantaarn in je achtertuin te plaatsen. Een sfeervolle tuinlantaarn met een rendier of een kerstman zorgt namelijk op een subtiele manier voor een wonderlijke kerstsfeer.

Denk aan de voorkant

Tijdens het versieren mag je zeker de voorkant van je woning niet vergeten. Wat kerstverlichting op het trapje bij de voordeur doet namelijk wonderen. Geef je je huisnummer dezelfde verlichting als het trapje, creëer je bovendien een heel mooi geheel. Verder kan je ook kleine plantjes bij de ingang van je woning neerzetten. Versier ze met kleine onopvallende lampjes om een sfeervol effect te verkrijgen. Ook verlichte kerstfiguren staan steeds beeldig. Een lichtgevend rendier zorgt bijvoorbeeld telkens weer voor een prachtig warme kerstsfeer.

 

Laat alles samen komen

Let goed op de lichtkleur van je kerstverlichting voor buiten. Warme witte verlichting krijgt hierbij meestal de voorkeur, al zorgt gekleurd licht voor een nostalgische kerst. Verder mag je de details niet uit het oog verliezen. Het huisnummer van verlichting voorzien is bijvoorbeeld iets dat vaak vergeten wordt. Zorg er tenslotte voor dat de verschillende verlichting bij elkaar past om tot een sfeervol geheel te komen. De juiste kerstverlichting zorgt zo steeds voor een warme en optimale kerstsfeer!

Voor meer info : https://alleslicht.nl/