My Life Online
Image default
Muziek

Op elke locatie naar de radio luisteren

De spannende ontwikkelingen volgen elkaar op in deze tijden van digitalisering. Een van de grootste en misschien ook wel leukste ontwikkelingen van de laatste jaren is de internet radio. Wanneer je op een rijtje zet hoeveel voordelen deze ontwikkelingen te bieden hebben, zal je het vast helemaal met ons eens zijn.

De ether was vroeger het medium van de radio. Echter, had de ether maar een beperkt aantal plekken en visten sommige stations dus naast het net. Er moest altijd eerst iemand uit voordat er een nieuw radiostation kon ontstaan. De ether maakte ook dat het uitmaakte waar je woonde en dat radiostations per stad of deel van het land op een andere frequentie zaten. Lastig en verwarrend als je graag naar dezelfde radiozenders blijft luisteren.

Met digitale radio echter worden deze problemen allemaal ondervangen. Anders dan bij de ether biedt internet radio nederland nagenoeg geen enkele beperking en kan iedereen zich op deze markt begeven. Dat is niet in Nederland, maar ook wereldwijd. En het leuke daaraan is natuurlijk dat jij dus ook op elk moment van de dag en waar dan naar elk radiostation kunt luisteren wat je maar wil. Het maakt hierbij niks uit of je naar een radiostation luistert dat uitzending heeft vanuit Hilversum of dat je een radiostation kiest aan de andere kant van de wereld. Ook wanneer jij je n het buitenland bevindt, kun je naar Nederlandse radio blijven luisteren. Dat tijdsverschil, tja daar doe je niks aan maar je kunt wel heel eenvoudig met Nederland en de Nederlandse radio in contact.

Nog makkelijker is dat veel radiostations ook een mobiele applicatie beschikbaar hebben. Door deze te installeren op je telefoon, wordt het helemaal heel makkelijk om altijd en overal naar je favoriete radiostations te kunnen luisteren. Zo wordt radio luisteren wel heel erg leuk en makkelijk.

Voor meer info : http://www.radioguide.fm