My Life Online
Image default
Woning en Tuin

Wanneer coniferen snoeien?

Als mensen van plan zijn om hun coniferen te snoeien dan willen ze dat natuurlijk op de juiste manier doen. Dat is ook belangrijk want wanneer de coniferen niet op de juiste manier gesnoeid worden kunnen er allerlei complicaties ontstaan. De coniferen zouden bijvoorbeeld bruine plekken kunnen gaan vertonen, maar het is ook mogelijk dat de coniferen doodgaan wanneer deze niet op de juiste manier en op het juiste moment gesnoeid worden.

Een van de belangrijkste factoren bij het snoeien van coniferen is het moment van snoeien. Veel mensen zitten dan ook met de vraag “wanneer coniferen snoeien”. Op deze pagina geven wij antwoord op die vraag. Daarnaast geven we praktische tips voor het succesvol snoeien van uw coniferen.

Het snoeien van coniferen dient in mei en september plaats te vinden

De verzorging van uw coniferenhaag is erg belangrijk. Coniferen hebben aandacht nodig. Het snoeien van de coniferen is daar onderdeel van. Om ervoor te zorgen dat de coniferen de juiste verzorging ontvangen zullen de coniferen twee keer per jaar gesnoeid moeten worden.

Geef de coniferenhaag zo vlak voor de zomer een eerste snoeibeurt. De maand mei is daar het meest geschikt voor. In mei is de zon nog niet zo vel waardoor de kans op schade als gevolg van sterke zonnestralen klein is. De coniferenhaag zal de zomermaanden benutten om weer aan te sterken.

De coniferenhaag zal in september een tweede snoeibeurt moeten ondergaan. De maand oktober en maand november zijn voor het snoeien niet aan te raden. Vaak is het in die maanden al te koud en vaak vriest het in die maanden al. Een gesnoeide coniferenhaag en vorst gaan niet samen. Zorg er dus voor dat de coniferen voor de winter gesnoeid worden zodat uw haag er in de winter net zo mooi bij staat als in de zomer.

Coniferen snoeien op een bewolkte dag

Zoals hierboven ook al ter sprake is gekomen is het belangrijk om de coniferen tijdens het snoeien te ontzien van vel zonlicht. Wanneer u uw coniferen wilt snoeien zorg ervoor dat u dat op een bewolkte dag doet. Voor de coniferen is het het beste wanneer het de dagen na het snoeien ook bewolkt is. De kans dat de coniferen door vel zonlicht beschadigd raken is daardoor zeer klein.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien/