My Life Online
Image default
Woningen

Hoe interessant is een betonvloer voor binnen plaatsen?

In menig aantal woningen is vandaag de dag een betonvloer terug te vinden. Dat dit type vloer tegenwoordig zo vaak wordt geplaatst is het gevolg van de vele interessante voordelen die aan een dergelijke betonvloer voor binnen zijn verbonden. In eerste instantie maken de meeste mensen deze keuze vooral omwille van het feit dat er geen naden of voegen in de vloer zijn terug te vinden. Toch zijn er ook nog heel wat andere voordelen ook aan verbonden. Wil jij ook ontdekken om welke voordelen het nu precies allemaal gaat? Dan is het zeker interessant om nog even verder de informatie door te nemen die we hieronder nog voor jou in petto hebben.

Wanneer kan je kiezen voor een betonvloer voor binnen?

Bovenstaande is een vraag die in de praktijk vaak weerklinkt en die eigenlijk helemaal niet zo vreemd is. Veel mensen stellen zich immers met recht en rede de vraag wanneer de realisatie van een betonvloer voor binnen nu precies interessant kan zijn en vooral wanneer niet.

Je moet er in ieder geval rekening mee houden dat een betonvloer niet kan worden vergeleken met een gietvloer. Dit ondanks het feit dat de uitstraling van deze type vloeren natuurlijk nagenoeg hetzelfde is. Het belangrijkste verschil zit hem onder meer in de opbouwhoogte die is vereist. Voor een gietvloer geldt dat ze een dikte heeft van zo’n 2 à 3 millimeter. Bij een betonvloer is er doorgaans sprake van een vereiste opbouwhoogte van 7 centimeter. Dit is bovendien zonder rekening te houden met de plaatsing van isolatie en / of vloerverwarming. Het spreekt voor zich dat deze vereiste hoogte op die manier in de praktijk behoorlijk stevig kan oplopen.

Te realiseren in een uitstraling naar keuze

Een andere factor waar vaak aandacht aan wordt besteed bij de keuze voor een betonvloer voor binnen is de uitstraling waarover ze kan beschikken. Ook tegenwoordig is het nog steeds zo dat veel mensen het vermoeden hebben dat een vloer gemaakt van beton altijd over de bekende, grauwe, neutrale kleur dient te beschikken. Dat is niet correct, integendeel. Het is in de praktijk zo dat er vandaag de dag absoluut een keuze kan worden gemaakt tussen een aantal verschillende mogelijkheden op vlak van kleur. De toevoeging van kleurstoffen zorgt er dan ook voor dat je absoluut geen genoegen hoeft te nemen met het standaard grauwe karakter waar beton over kan beschikken, integendeel. Zo past jouw vloer echt perfect in jouw interieur.

Geen fan van een naadloze afwerking? Geen probleem!

Het mag duidelijk zijn dat er een behoorlijk aantal interessante voordelen verbonden zijn aan de keuze voor een betonvloer voor binnen. Dit gezegd hebbende is het best mogelijk dat één van deze voordelen op jou niet van toepassing is. Lang niet iedereen blijkt in de praktijk namelijk even grote fan te zijn van de naadloze afwerking waar dit type vloer over beschikt en dat kan best vervelend zijn. Of niet? Voor betonvloeren geldt dat je eigenlijk over de mogelijkheid beschikt om ervoor te kiezen om er alsnog voegen of groeven in te slijpen. Dit kan zeker interessant zijn om te weten.

Ga naar de website van G-vloeren voor meer informatie.