My Life Online
Image default
Woningen

Voorbereid een huis bezichtigen, waar moet je op letten?

Op het moment dat je besluit een huis te gaan kopen, kijk je natuurlijk als eerst naar het uiterlijk en de grootte of vorm op een huizen verkoop website. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er al eentje in je eigen buurt hebt gezien, dat is natuurlijk helemaal mooi. Mocht je een huis op het internet hebben gezien wat niet in de buurt is, is het toch wel belangrijk om een kleine checklist te maken wat je allemaal moet weten over het huis en de buurt.

Parkeergelegenheid

Het is voor de meesten mensen van belang dat er een goede parkeergelegenheid is. Een parkeerplek op je eigen grond is natuurlijk altijd mooi. Je zou bijvoorbeeld ook een keertje in de avond door de buurt kunnen gaan rijden om te kijken hoeveel parkeerplekken er zijn en het niet allemaal vol staat.

Binnen en buiten kant

Op het eerste gezicht kan een huis er perfect uit zien, de buitenkant ziet er goed verzorgt en nieuw uit en van binnen is net alles opnieuw gestuukt. Maar niet alles kan ook echt goed zijn op het moment dat dit er allemaal goed uit ziet. Daarom is het belangrijk dat je een bouwkundige keuring laat uitvoeren.

Plannen van de gemeente

Mocht de gemeente plannen hebben in de omgeving van het huis, zoals een nieuwe supermarkt, complex of nieuwe huizen erom heen, dan kan het zijn dat de waarde van je huis omhoog gaat. Het is dus zeker belangrijk dat je de gemeenteplannen even nacheckt. Niet alleen voor de waarde van je huis maar natuurlijk ook voor eigen belang.  

De buurt 

Voor je ergens gaat wonen kun je ook altijd even een rondje gaan lopen om de buurt te verkennen, wat voor mensen wonen er, wonen er veel kinderen, zijn de buren ook aardig. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen aanbellen bij een bewoner en dit eventueel vragen.

Gerelateerde artikelen

Speciale raamvormen met shutters, wel of niet doen?

Onderhoud van uw kunststof ramen

Tegenwoordig is het makelaarskantoor een van de leiders op de vastgoedmarkt.