My Life Online
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoeveel bedrijven maken gebruik van Business Central?

Hoeveel bedrijven maken gebruik van Business Central?

Op het Directions Event 2021 is er bekend gemaakt hoeveel bedrijven gebruik maken van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Meer dan 15.000 bedrijven maken gebruik van Business Central SaaS en dat is exclusief het aantal Dynamics NAV klanten, dat waarschijnlijk rond de 175.000 ERP klanten ligt.  Business Central is de nieuwe naam en nieuwste release van Dynamics NAV.

Waarom maken zo veel bedrijven gebruik van Business Central?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven in alle branches massaal overstappen op Business Central.  Een daarvan is de flexibele licentiëring. Zo betaal je enkel voor de medewerkers die gebruik maken van het ERP systeem. Zodra er meer mensen binnen je bedrijf gaan werken met Business Central pas je simpelweg de licentie aan. Als Business Central klanten hun gebruikersaantal willen verlagen, volgen we hetzelfde proces. 

Ten tweede is Microsoft de leider in productiviteitstools en met de nauwe integratie met Office (nu Microsoft 365).  Deze ERP-oplossing is ontworpen voor de horizontale markt, wat betekent dat ongeacht uw branche, de software over uitgebreide functionaliteiten beschikt om de meeste zakelijke wensen te bewerkstelligen. 

 

Enkele van de mogelijkheden zijn:

  1. Vraagvoorspelling

De meeste betaalbare ERP-oplossingen hebben geen functies zoals demand planning en capable-to-promise.  . Input vraag (verkoop) prognoses voor producten en componenten op een meer handige manier (dagelijks, maandelijks, per kwartaal). Creëer productie- en inkooporders die rekening houden met de vraagvoorspelling, de beschikbare voorraad en de planningvereisten.  Hoe gemakkelijk zal dat het werk van uw productie- en inkoopteam maken? 

  1. Het in staat stellen om u zaken te laten beloven

Deze functie voor klantenservice en verkoop is zeer gewenst door distributeurs om klanten tevreden te houden en terug te laten komen.  Het beloven van nauwkeurige verzend- en leveringsdata op basis van de huidige en toekomstige beschikbaarheid van een artikel is een andere geweldige functie van Business Central. Wanneer artikelen niet beschikbaar zijn om aan de door de klant gewenste leverdatum te voldoen, wordt de vroegste leverdatum berekend als ofwel een beschikbaar-naar-belofte datum die is gebaseerd op de aankomende niet-gecommitteerde voorraad of een in staat-naar-belofte datum, die is wanneer artikelen beschikbaar kunnen komen. 

  1. Business Central voor Productie

Manufacturing en Service Management maken deel uit van de Premium Edition en voor slechts $100 per gebruiker krijgt u fantastische mogelijkheden voor job costing in manufacturing en zelfs capable-to-promise met basis capaciteitsplanning.  Als u een meer robuuste planning nodig heeft zijn er verschillende ISV producten beschikbaar die ook super betaalbaar zijn. 

https://www.abcebusiness.nl/microsoft-dynamics-365-business-central