My Life Online
Image default
Beauty en verzorging

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken? | Skin light

Pigmentvlekken creme

Pigmentvlekken kunnen voor vele mensen een bron van frustratie zijn, vooral tijdens de zomer want dan komen deze vlekjes hardnekkig voor. Sommige mensen hebben hier en daar een kleine pigmentvlek die amper zichtbaar is, andere mensen daarentegen hebben er heel veel last van en hebben overal op hun lichaam pigmentvlekken. De frustratie is daarom dus perfect te begrijpen. Vele mensen vragen zich af of pigmentvlekken kunnen behandeld worden en daar vind je in dit artikel een antwoord op.

 

Pigmentvlekken, wat is het?

Pigmentvlekken zijn bruine vlekken die het vaakst voorkomen in het gezicht, de rug en op de handen. Andere namen hiervoor zijn zonnevlekken, ouderdomsvlekken of levervlekken. Mensen van alle leeftijden kunnen pigmentvlekken hebben maar vooral mensen vanaf de middelbare leeftijd hebben er het meeste last van. Dit komt omdat pigmentvlekken het meest ontstaan door huid die in de zon komt. Hoe ouder je bent, hoe vaker je hoogstwaarschijnlijk in de zon hebt gezeten en hoe meer last je er dus van zal hebben.

 

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Er zijn verschillende oorzaak van pigmentvlekken maar de voornaamste oorzaak is zonlicht. Er wordt namelijk pigment in onze huid aangemaakt om ons te beschermen tegen de UV stralingen van de zon. Hoe langer en vaker je in de zon zit, hoe meer pigment er dus zal aangemaakt worden. Zo ontstaat de mooie bruine huid die veel mensen zo graag willen. Dit is hoe het normaal gezien zou moeten gaan maar soms loopt dat proces ook mis en is er een overreactie van het pigment. Er kan te veel pigment worden aangemaakt en ongelijkmatig worden verdeeld. Zo ontstaan er dus ophopingen van pigment en die worden dan pigmentvlekken genoemd.

 

Kan je pigmentvlekken behandelen?

Gelukkig is het antwoord op deze vraag: ja, dit kan. Je kan je pigmentvlekken zelfs gewoon camoufleren met de juiste make-up. Heb je er heel veel dan wordt dit natuurlijk lastig en wil je ze echt voorgoed verwijderd krijgen. Dan kan je allerlei behandelingen overwegen zoals een laserbehandeling of een pigmentvlekken crème. Dit is een crème die je moet aanbrengen op de pigmentvlekken en die de huid langzaam aan zal gaan verbleken waardoor de pigmentvlekken zullen gaan verdwijnen. Houd er rekening mee dat je een 2 tot 3 tal weken nodig hebt voor je resultaat kan zien en dat je de crème misschien als onderhoudskuur zal moeten blijven smeren.

 

Voor meer info :