My Life Online
Image default
Gezondheid

Wat is de oplossing voor pijn tussen de schouderbladen

Veel mensen kunnen wel eens last hebben van pijn tussen de schouderbladen en dat maakt het voor veel mensen soms een gewone klacht en wordt er ook vaak gezegd dat de pijn vanzelf wel weer over gaat. Echter kan dit een klacht zijn die niet zomaar over gaat en kan dit juist voor nog meer pijn zorgen en kan het herstel ook nog langer duren. Wanneer je er geen hulp bij zoekt en wacht op het moment dat het zelf over is gegaan, kan dit al voor slapeloze nachten gezorgd hebben en uitputting. De oorzaak van de klacht kan heel verschillend zijn! 

Meer voorkomende klachten bij pijn tussen de schouderbladen

Er zijn meerdere connecties die je kunt leggen wanneer je pijn tussen de schouderbladen hebt. Dit komt ergens vandaan en daarbij kunnen ook andere klachten komen. Zo kan er bijvoorbeeld pijn in de gewrichten van de nek doorstralen naar de schouder en arm. Ook kan er hoofdpijn ontstaan en slijtage van een tussenwervelschijf of problemen in het hart zijn. Wanneer er pijn in het hart wordt ervaren word je meestal meteen doorverwezen naar een cardioloog, maar door meerdere studies blijkt dat het ook een oorzaak kan zijn van pijn tussen de borst en de wervelkolom. Als de wervelkolom uit balans is en het zenuwstelsel onder druk komt te staan, kan het zenuwstelsel niet meer 100% functioneren. Elke zenuw moet goed kunnen werken in het lichaam om zo kleine impulsen te kunnen sturen naar de hersenen, wanneer dit niet lukt zal de zenuw zijn best doen om aan te geven dat er iets niet goed zit en dat veroorzaakt pijn klachten.

Ervaar je een pijn tussen de schouderbladen en weet je niet hoe je dit moet oplossen? Je kan het beste bij een chiropractor terecht. Het RMC is een gespecialiseerde medisch centrum die je hierbij kan helpen. Neem contact met ze op als je ergens last van heb.