My Life Online
Image default
Mode en Kleding

Een unieke cap

De urban lifestyle is helemaal in na een aantal jaren weggeweest te zijn. Tussen 1990 en 2005 beleefde de urban lifestyle zijn hoogtijdagen, mede dankzij de populariteit van hip hop en R&B. Wijde broeken, zogenaamde baggypants, XXL truien en football caps waren niet weg te denken onder de jeugd en hun muziekidolen. Nadat het enkele jaren stil is geweest, is de nieuwe generatie urban weer helemaal terug en helemaal trending. De baggy broeken hebben weliswaar plaatsgemaakt voor skinnyjeans en cargobroeken, en de XXL truien zijn ingeruild voor goed passende t-shirts en truien, maar de snapbacks en sneakers zijn weer terug als vanouds.

Het succes is vooral te danken aan de opkomst van een nieuwe generatie artiesten. Ditmaal is deze kledingstijl echter in veel meer muziekgenres te vinden dan voorheen. EDM DJ’s en popartiesten hebben zeker ook hun steentje bijgedragen in het weer terugbrengen van de urban kledingstijl, die vooral te herkennen is aan de opvallende sneakers en de snapbacks.

Vooral de snapback heeft zijn herintreden gemaakt en wordt tegenwoordig door iedereen gedragen. Waar het in het verleden nog kenmerkend was voor rapluisteraars en het dragen van de cap soms leidde tot een negatief stereotype, is de cap tegenwoordig algemeen geaccepteerd en wordt gedragen door mensen van alle leeftijden en luisteraars van alle mogelijke muziekgenres. Daarmee is de snapback één van de grotere trends van het moment en is het begrijpelijk dat iedereen er één wilt.

Een snapback kopen kan tegenwoordig bijvoorbeeld op veel meer locaties dan voorheen. Waar je vijf jaar geleden nog naar een detailhandel moest kan je snapbacks tegenwoordig ook kopen bij de grote kledingketens die in elk stadscentrum wel te vinden zijn. Daarnaast zijn snapbacks ook in veel webshops te vinden en zijn er zelfs webshops die zich hebben gespecialiseerd in caps en petten, zoals snapbacks.nl.

Voor meer info : http://www.snapbacks.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom UGGs zo fijn zijn in de winter

Goedkope trouwringen online

Alles over trouwschoenen