My Life Online
Image default
Kinderen

Tuinkabouters voor mensen die niet van tuinkabouters houden

Tuinkabouters, je houdt er van of je haat ze. Een gulle middenweg lijkt er in dit verhaal niet te zijn. Liefhebbers vinden het sprookjesfiguur met zijn guitige gezichtje en grote puntmuts schattig, terwijl tegenstanders dezelfde kenmerken gebruiken om het kleine mannetje eens even flink af te kraken. Waarom heeft iedereen toch zo’n uitgesproken mening over tuinkabouters???

Dat blijft gissen. Misschien is het ook gewoon niet stoer om van tuinkabouters te houden. Maar ik moet toegeven dat tuinen waar er hier en daar een kaboutertje tussen de plantjes staat, vaak sprekender is dan een tuin zonder tuinbeelden. Natuurlijk moet je niet overdrijven en van je tuin een compleet pretpark maken. Maar als je enkele kabouterbeelden tussen je planten zet creëer je toch een wat levendiger tuin.

Tuinkabouters voor mensen die een hekel aan tuinkabouters hebben

Toch is er een site waar je tuinkabouters kunt vinden voor mensen die een hekel aan kabouters hebben. En het zal je verrassen… Maar als je iemand die normaliter een hekel aan kaboutertjes heeft, zo’n kabouterbeeld geeft, zal hij of zij het cadeau omarmen, er het mooiste plekje van de tuin aan geven en je eeuwig dankbaar zijn! Je zult je afvragen waarom deze mensen die eerst een hekel aan de tuinkabouter hadden, het figuurtje met die grote puntmuts nu ineens wél leuk vinden. Nou dat zal ik je vertellen….

Op deze site vind je namelijk tuinkabouterbeelden die gruwelijke dingen in hun kabouterleven moeten doorstaan. Eén van de ontwerpen is een tuinbeeld van een kat met in haar bekje een half opgegeten tuinkabouter. Onder haar pootje drukt ze er nog net eentje plat en in haar staart hangen nog wat kabouters die de slagpartij tot nog toe overleefd hebben. Kijk dit soort sensatie mag de tegenstander van de tuinkabouter graag zien. Hier kan hij de humor wel van in zien en zo’n beeld, wat natuurlijk reacties gaat uitlokken, wil hij wel op een prominent plekje in de voortaan zetten.

Een ander tuinkabouterbeeldje waar je mensen die niet van kabouters houden blij mee kunt maken is er een waarbij de kabouter plat voor over op zijn buik ligt. En waarbij je in zijn rug een mes ziet zitten. Het is weliswaar een beetje luguber, maar er blijkt gewoon vraag te zijn naar dit soort items. Zoveel vraag zelfs dat fabrikanten er speciale dure mallen voor laten maken om ze te kunnen produceren. Sommige mensen vinden het misselijkmakend en echt niet kunnen, maar met name jong volwassenen zien hier wel een fleugje humor in. En we kunnen er ook wel heel dramatisch over gaan doen. Maar dan moet je ook de tv niet aan zetten omdat zich daar op dat beeld ook alleen maar drama afspeelt.

Wat vind jij van dit soort tuinkabouters? Vind je ze leuk, moet het kunnen? Ken je toevallig iemand die er heel blij mee zou zijn??