My Life Online
Image default
Woningen

Verlichting voor in huis: waar moet ik op letten?

Ben jij op zoek naar verlichting voor in huis? Het kan beste een uitdaging zijn om te kiezen voor de juiste verlichting. In deze blog lichten we toe waar je op moet letten bij het kopen van verlichting voor in jouw huis.

Soorten verlichting

Voor het gemak beginnen we even bij de basis, welke soorten verlichting zijn er allemaal? In de basis zijn er drie verschillende soorten verlichting. Allereerste is er het basislicht, dit is de lamp die je aandoet wanneer jij jouw huis binnenkomt. Met dit basislicht wordt de ruimte meteen goed verlicht. Ten tweede is er het accentlicht, hiermee accentueer je een plek die nog wat extra verlichting nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoek bij je bank. De laatste soort verlichting die overblijft is het sfeerlicht, hiermee creëer je de sfeer in jouw ruimte. Binnen je woning heb je al deze drie verschillende soorten verlichting nodig. Een huis met bijvoorbeeld alléén sfeerlicht zal niet goed verlicht zijn, sfeerlicht is namelijk nooit fel licht. Denk er bij het kopen van nieuwe verlichting aan wat voor jou van toepassing is, dan weet je zeker dat je het gewenste effect creëert!

 

Zoektocht naar verlichting

Nu we weten welke verschillende soorten verlichting er zijn, er waar deze voor dienen, kan jouw zoektocht naar de perfecte verlichting beginnen. Wil jij in de hoek bij jouw bank nog wat extra licht? Dan zijn we dus opzoek naar een accentlicht. Naast de verschillende soorten verlichting komt het ook nog in veel verschillende varianten. Ga je bijvoorbeeld voor een hanglamp, tafellamp, vloerlamp of wandlamp? En welke stijl moet deze lamp precies hebben, modern of klassiek? Tegenwoordig kun je gemakkelijk online verschillende soorten verlichting bekijken. Voor het kopen van nieuwe verlichting hoef je eigenlijk de deur helemaal niet meer uit, je kunt gewoon speuren naar jouw favoriet vanaf de bank!

 

Inspiratie

Tegenwoordig is er zowel offline als online voldoende inspiratie te vinden. Denk bijvoorbeeld aan diverse interieurbladen als VT Wonen of denk aan de app Pinterest. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien door alle mogelijkheden adviseren wij om eens lekker te gaan speuren naar inspiratie. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat anderen voor verlichting kiezen bij een bepaalde interieurstijl!

Verlichting van Sfeer.nl

Een leuke partij om je zoektocht naar jouw perfecte verlichting te starten is Sfeer.nl. Hier vind je heel veel verschillende soorten verlichting voor in huis. Krijg je keuzestress van alle verschillende mogelijkheden? Zet dan allereerst eens je wensen op een rijtje. Hierbij noteer je bijvoorbeeld je budget, je woonstijl en het type lamp. Dit maakt jouw zoektocht alweer iets overzichtelijker! Staan al je wensen genoteerd? Maak op de website gebruik van de handige filteropties en geef op deze wijze jouw wensen en eisen door. Zo vind je snel en eenvoudig een lamp die helemaal past bij jouw smaak!

 

https://www.sfeer.nl/