My Life Online
Image default
Auto

Private leasen van een auto is razend populair

Een lease auto voor werknemers, de zogenaamde auto van de zaak is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Wat minder bekend is, is dat men als particulier ook een auto privé kan leasen. De private lease is in opkomst bij verschillende maatschappij en dealers. Het wordt eigenlijk een beetje als een andere mogelijkheid geboden naast het kopen van een wagen. Private lease kan inderdaad een alternatief zijn voor het aanschaffen van een nieuwe auto. Maar ook hierbij geldt dat u zich goed moet laten informeren voor u een contract voor auto lease aangaat.

Wat houdt het privé leasen van een auto in?

Net als bij het “gewone leasen” hebt u bij het privé leasen van een auto te maken met een contract die afgesloten wordt voor een bepaalde periode en tegen een bepaalde prijs. Deze periode kan men zelf bepalen maar ligt doorgaans tussen de 12 en 60 maanden. Het maandbedrag bestaat uit de kosten die komen kijken bij het hebben van een auto zoals: belasting, verzekering en onderhoud. Tanken voor de auto en eventuele boetes moet u natuurlijk altijd zelf betalen. Een fiscale bijtelling zoals voor zakelijke auto’s geldt niet voor private lease. Na de contractperiode kunt u weer kiezen voor een andere auto.

De voordelen versus de nadelen

Het grootste voordeel is dat men een nieuwe auto kan rijden zonder in één keer een groot bedrag te moeten uitgeven. Duidelijke afspraken en geen hogere onvoorziene kosten, door het vaste maandbedrag. Na de leaseperiode kan de auto ingeleverd worden en eventueel een andere uitgezocht worden. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan leasing. De belangrijkste is wel dat men een financiële verplichting aangaat voor meerdere jaren. Verder moet men weten hoeveel kilometers er met de auto gereden gaat worden. Bij overschrijding wordt een correctie toegepast.

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl/