My Life Online
Image default
Auto

Auto leasen: hoe kies je een leaseauto

Op zich is het niet moeilijk, je kijkt wat je mooi vindt en welk bedrag je er maandelijks aan wilt uitgeven. Maar eigenlijk ben je er dan nog niet: een leaseauto zoeken kan veel tijd kosten. Het is belangrijk om je niet te laten verleiden door aanbiedingen en koopjes; de auto moet echt goed bij je passen. Een beetje alsof je hem koopt. Rijdt hij echt lekker? Maak een proefrit. Kijk daarbij ook meteen of er voldoende ruimte is voor bijvoorbeeld boodschappen en of je er eventuele kinderzitjes of andere accessoires makkelijk aan kunt toevoegen. 

Goedkoop auto leasen is duurkoop?

Hoewel prijs een belangrijke factor is bij het uitzoeken van een leaseauto, hoef je niet direct voor de allergoedkoopste optie te gaan. Dat is verleidelijk, maar kijk daarbij ook naar hoe veel brandstof de auto verbruikt, en hoe gevoelig voor slijtage hij is. Lees bijvoorbeeld eens wat vergelijkingssites door om te zien wat anderen daar over deze auto schrijven. Omgekeerd geldt natuurlijk ook: je hoeft niet per se dan voor de duurste optie te gaan. Vaak is dat juist wat overdreven. Kies de gulden middenweg en hou het voor jezelf betaalbaar. Bedenk dat je een behoorlijke tijd zult moeten leasen om het voordeliger te laten zijn dan een auto kopen.

Kleine lettertjes

Het is fijn om een auto te hebben die helemaal van jezelf is. Een leaseauto kan je dat gevoel geven, maar is het natuurlijk niet echt. Voor veel mensen maakt dat niets uit; zij wijzigen weinig tot niets aan de auto. Mocht je toch iets aan het interieur of exterieur van de auto willen veranderen, kijk dan eerst in je contract of dit mag, en zo ja, onder welke voorwaarden. Hetzelfde geldt voor ‘regulier’ onderhoud, dit kan vaak gratis of tegen schappelijke meerprijs, maar je moet wel van tevoren weten waar je aan toe bent. Je dealer kan je over deze en andere kleine lettertjes in het contract alles vertellen.

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/